Oraspoložite se začinima

Kada se čuje reč „začin“, većina ljudi uglavnom pomisli na so ili biber i na to kako voli jelo više ili manje slano, sa više ili manje bibera ili bez njega… Začini su super dodatak jelima, ali mogu biti mnogo više od toga. Mogu da posluže kao aromaterapija, jer neke biljke mogu da služe i kao začin i da se od njih napravi čaj, a neke možete dodati i u kupku. Začini u našoj službi: pomažu nam da se oraspoložimo, da smršamo, da se opustimo, da zavedemo nekog… Zainteresovane?

Želite da smršate? Čili i kari će vam pomoći u tome; naime, ovi začini podstiču razgradnju masnoća u organizmu, kao i lučenje enzima koji učestvuju u procesu varenja. Isitnite ih i dodajte u hranu neposredno pred konsumiranje, jer vrlo brzo gube aromu. Još jedno zgodno „sredstvo za mršavljenje“ je vanila, a ne morate čak ni da je jedete. Sam miris vanile smanjuje želju za šećerom (miris vanile sprečava lučenje serotonina, hormona koji izaziva povećanje apetita). Dakle, čim ogladnite, pomirišite vanilu (dobro, ne baš stalno; neće vas oraspoložiti ako umrete od gladi).

Još bolja ideja, bar kad je vanila u pitanju: nabavite parfem sa mirisom vanile. Pored toga što će vam smanjiti apetit, ovaj parfem će učiniti još nešto za vas – privući će mušku pažnju. Ovaj parfem u sebi sadrži feromon koji veoma, veoma privlači muškarce. Vitki i zavodljivi – ura za vanilu!

Naravno, odlično znate da je, kada želite nekog da zavedete, veoma važno da ste opušteni. Onda se desi da nervozni dođete iz firme, a uveče treba da se nađete sa muškarcem na koga ste bacile oko. Savet za opuštanje: pripremite čaj od đumbira. Kako? Iseckajte kašiku đumbira, pa ga sa štapićem cimeta i dva karanfilića kuvajte u četvrt litra vode oko 15 minuta. Procedite čaj i pustite ga malo da se prohladi. Može vas smiriti i čaj od nane. Ako ispunite svoj stan mirisom ruzmarina, to će vas definitivno oraspoložiti (miris ruzmarina podstiče lučenje hormona sreće). Još jedan način za opuštanje: topla kupka na bazi lavande i kamilice.

Vitki, namirisani vanilom i opušteni – pa ko da vam odoli?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar