Ovaj sastojak iz kuhinje čini čuda za kosu: Vraća sjaj i obnavlja oštećene dlake

Problemi s temenom mogu se javiti iako redovno perete kosu i brinete za nju. Ako vam ne pomažu čak ni skupi šamponi, rešenje je možda nadohvat ruke – u vašoj kuhinji.

Jabukovo sirće za zdravo teme

Jabukovo sirće može uravnotežiti PH vrednost temena dok je za mnoge šampone već je i ranije dokazano da su previše alkalni i dovode do suvog temena koje se ljušti i svrbi ili do masnog vlasišta koje je skoro lišeno prirodnih ulja. Jabukovo sirće je kiselo i u manjim količinama je dobro za teme. Nakon standardnog pranja kose, u čašu vode stavite pet kašičica jabukovog sirćeta i prelijte po glavi. Ostavite na kosi nekoliko minuta, a zatim isperite. Za ispiranje koristite šampon za bebe kako bi postigli najbolje rezultate, piše zena.rtl.hr.

Jabukovo sirće za obnavljanje oštećene kose

Jabuke su pune vitamina i zbog toga se smatra da i ovo sirće ima u sebi vitamine. Jabukovo sirće sadrži visok nivo minerala poput kalcijuma i kalijuma, koji će pomoći i da se obnovi oštećena dlaka.

Jabukovo sirće za borbu protiv peruti

Postoje dokazi da jabukovo sirće deluje antibakterijski pa ako je perut na kosi uzrokovana bakterijama, mogao bi vam pomoći. Ako je do njega došlo zbog poremećaja u ishrani, moraćete da potražite alternativne tretmane. Sigurno je da jabukovo sirće neće učiniti nikakvu štetu ako ga koristite razređenog u vodi.

Jabukovo sirće za sjaj kose

Mnoge žene tvrde da nakon pranja kose s jabukovim sirćetom imaju zdraviju, sjajnu i čistu kosu. Jabukovo sirće ima alfa-hidroksi kiseline koje rade piling kože i temena. Moguće je da jabukovo sirće pomogne vašoj kosi da postane sjajnija i da prestanete da koristite gomilu proizvoda i tretmana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dlakakosaperut
Komentari (0)
Dodaj komentar