Ovi muškarci mrze žene, a žene ih – obožavaju

„Prema rečima dr Suzan Forvard, koja je i napisala knjigu o ovome, postoje dva tipa ličnosti sa kojima partnerski odnos može biti ugrožavajući.

Prvi je narcisoidni tip čoveka. Narcis je potpuno opsednut sobom i teži da stupi u vezu prvenstveno kako bi stekao divljenje drugih i na taj način sebe uverio koliko je poseban. On nema kapacitete da pruži ljubav već nastoji da za sebe prigrabi što više ljubavi i divljenja.

Drugi tip je psihopata. Psihopata je sklon da pravi haos od svog života, da izrabljuje svakoga ko mu se nađe na putu (uključujući i svoju partnerku). Služi se lažima i prevarama. Ukratko, njegova glavna odlika jeste nedostatak savesti.

Rame uz rame, uz ova dva tipa ličnosti, stoji i podkategorija muškarca – mizoginista, tj. ženomrzac, koji se u izvesnom smislu razlikuje od pomenute dve kategorije.

On nije tipični psihopata, narcis ili sadista iako su neke od ovih osobina često u njegovom karakteru. U tom smislu postoje izvesna preklapanja između muškarca koji mrzi žene, psihopate i narcisa.

Ipak, ono što je svojstveno tipičnom ženomrscu jeste to što je on sposoban za dugotrajnu vezu sa jednom ženom. Njegova ljubav deluje kao žarka i žestoka, a tragično je na koje sve načine uništava ženu za koju tvrdi da je duboko voli. Ono što je njemu najvažnije u partnerskom odnosu jeste da ima kontrolu nad svim aspektima partnerskog odnosa.“ (www.psiholoskikutak)

„Moje pitanje je jednostavno – kako dalje?

Koje savete biste vi dali ženama koje smognu snage i izađu iz veze sa klasičnim ženomrscem?

Kako povratiti samopouzdanje?

Kako prevazići sumnju koja se javlja u ekstremnom obliku nakon takve veze? (LBarbara)

Napišite i Vi šta mislite o ovoj temi na Forumu Krstarice…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mizoginijamizoginistaženomrsciženomrzac
Komentari (0)
Dodaj komentar