Ovi znaci otkrivaju da ste spremni za drugo dete

Ukoliko niste sigurni da li je vreme za novu bebu, najpre morate znati da ne postoji savršen tajming za prinovu, niti savršena razlika u godinama između dece.

Međutim, finansijska i porodična situacija igra veliku ulogu u svemu ovome pa ste za novu bebu spremni ako stalno razmišljate o tome kako bi bilo imati još jedno dete i ako o tome često pričate sa svojim partnerom.

Takođe je bitno utvrditi da li starije dete želi brata ili sestru i napraviti plan kako se ono ne bi osećalo zapostavljenim u celom tom nadolazećem procesu. Ukoliko ste ovo rešili, vreme je da počnete da radite na novoj bebi. Ako se suprug i dete slažu da žele prinovu, zajedno spremite sve kako bi beba bila što bolje dočekana.

Trudnoća je nekim ženama lagana, a nekima veoma teška. Neke žene posle porođaja obećaju same sebi kako se više nikada neće porađati i prolaziti kroz iste trudničke muke. Međutim, ukoliko ste zaboravili na sve ove probleme i mislite da ste spremni se opet oprobate u ulozi trudnice i majke, onda je vreme za bebu.

Kako deca rastu, tako su im sve manje roditelji potrebni i sve više sami pronalaze svoja interesovanja.

Ukoliko shvatite da ste previše slobodni i da vas dete više ne vuče za rukav, možda je vreme da počnete da razmišljate o novoj bebi i novim izazovima koje trudnoća i roditeljstvo mogu doneti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

drugo detetrudnoća
Komentari (0)
Dodaj komentar