Pametno uređenje prostora

Izbor nameštaja za kuću predstavlja ozbiljan zadatak, ali ujedno može da bude zabava za celu porodicu. Pre donošenja odluke o kupovini, svakako je neophodno razmotriti želje i potrebe svih ukućana, odrediti boje i stil „novog“ uređenja i, važnije od svega, povesti računa o budžetu. Evo nekoliko korisnih saveta kako spojiti ugodno sa korisnim:

– Izmeriti prostor:

Neorganizovana kupovina i izbor nameštaja najčešće rezultiraju lošom organizacijom prostora i stilskim „nesuglasicama“ različitih komada nameštaja. Dakle, pre svakog odlučivanja, neophodno je utvrditi dimenzije prostora i željenog nameštaja, te na osnovu toga krenuti u razgledanje i kupovinu. Korisno je napraviti i malu maketu sobe/stana, u kojoj se komadi nameštaja mogu različito razmeštati (aktivnost koja će posebno okupirati najmlađe članove porodice).

– Upotrebiti postojeće:

Aranžiranje enterijera ne podrazumeva kompletno „obnavljanje“ fonda nameštaja, posebno ne u standardnim finansijskim prilikama. Mudro je uklopiti ponešto od starih stvari u „novi“ ambijent (npr. prefarbati i tapacirati stare stolice, prelakirati stari sto i sl)

– Isplanirati finansije:

Kupovina je aktivnost koja se često otrgne kontroli – ukoliko ste krenuli da kupite garnituru za dnevnu sobu, lako vam se može desiti da završite sa jednim „trendi“ komadom nameštaja. Da bi se takve situacije izbegle u samom početku, poželjno je pre kupovine napraviti detaljan spisak neophodnih stvari i držati ga se dosledno.

Takođe, celokupno osmišljavanje prostora ne treba da bude u potpunosti podređeno poslednjem „modnom hitu“. Eklektična kombinacija stilova i funkcionalnog sa modernim ostavlja veću mogućnost i za buduće izmene, o čemu treba blagovremeno misliti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar