Pilingom protiv prvih znakova starenja

O pilingu se već mnogo pisalo, o tome kako je veoma koristan za vaše lice jer uklanja sloj mrtvih ćelija, o tome kako lice nakon pilinga bude prijatno nežno i glatko (naravno, ako piling nije preagresivan, pa vam lice bude iziritirano – bez sloja mrtvih ćelija, da, ali i crveno i iziritirano). Retko se spomene da sve veći broj dama koristi piling kako bi uklonile prve znakove starenja kože. O čemu se ovde radi?

Radi se o poboljšanjima u kozmetičkoj industriji. Najnovija sredstva za piling sadrže voćne, alfa-hidroksilne kiseline ili salicilnu kiselinu – a sve one, pored toga što uklanjaju sloj mrtvih ćelija pa samim tim i sitnije bore (to se ne odnosi na borice oko očiju – jer piling ne sme da se nanosi oko očiju, pošto je koža tamo veoma osetljiva i tanka), podstiču proizvodnju kolagena u dubljim slojevima kože.

Kako najbolje iskoristiti ovo svojstvo pilinga? Time što ćete se pridržavati mera opreza. Naime, osim predela oko očiju, strogo treba izbegavati i usne – one nemaju nikakav rožnati sloj, tako da piling jedino može da ih ošteti. Tačno je da se prvi znakovi starenja kože vide baš oko očiju i usana, ali tu piling ne može pomoći, jer je čak i najblaži piling preagresivan za te najnežnije i najosetljivije delove. Umesto toga, predeo oko očiju i usana negujte antirid kremom – tako ćete odložiti prve znakove starenja.

Pored toga, veoma je preporučljivo da neposredno posle pilinga ne nanosite tečnu podlogu ni kompakt puder na lice. Zapravo, najbolje je da pustite kožu da 24 sata nakon pilinga slobodno diše. Međutim, vi baš želite da se doterate za posebnu priliku – prvo negujete kožu pilingom, pa kremom, pa se onda našminkate, pa izađete… Plan je sasvim u redu – jedino što deo s pilingom treba obaviti 24 časa ranije (time dobijate i dodatnu pogodnost – da svako crvenilo koje bi eventualno nastalo posle pilinga ima vremena da prođe). Nakon ta 24 sata, možete nastaviti s uobičajenom negom lica i uobičajenim šminkanjem – kao i s doterivanjem za specijalne prilike.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar