Pobegnite od kuknjave! (1)

Svi mi bar ponekad zakukamo zbog nečega, a kukaće i nama neko – prijatelji, roditelji, rodbina… Nije moguće u potpunosti pobeći od kuknjave, međutim, trebalo bi je izbegavati koliko god je moguće. Zašto? Zato što kuknjava, u suštini, nimalo ne pomaže – samo se osećate lošije, a uz to vam kuknjava poput vampira izvuče energiju koju biste inače mogli upotrebiti da rešite možda baš onaj problem zbog koga kukate. Stoga, evo pet najčešćih kuknjava i saveta kako da ih izbegnete.

Moj partner uopšte nije romantičan!

To je ono na šta se često pomisli kada vam se prijateljica žali na svog partnera, ili kada previše gledate sapunice, pa počnete i za sopstvenu vezu da tražite dokaze da je monotona. Zaboravite na to! U redu, vaš partner vam ne piše ljubavne stihove niti vas zasipa cvećem, a nemate ni redovne romantične večere uz svetlost sveća, ali znate i same koliko vas podržava u svemu i sa koliko brige i nežnosti će vas negovati kad ste bolesni.

Mrzim svoj posao!

To često pomislimo kada prijatelj ili prijateljica počnu da nam se žale na svoj posao, pa pokušamo da saosećamo s njima i da im, bar na neki način, budemo „sapatnici“. Ipak, takve žalbe su kontraproduktivne – ukoliko zaista mrzite svoj posao, mnogo je bolje da se usredsredite na to da nađete neki bolji. Svom „sapatniku“ odigrajte savetnika (a i on ili ona to mogu da učine vama). Razmislite o drugim poslovnim mogućnostima, o svojim sklonostima i interesovanjima i o tome koliko ste uspešni u njima. Ako ipak volite svoj posao, nemojte dopustiti prijatelju da vas uvuče u svoju kuknjavu i omete vas u uživanju u onome što radite.

Ne mogu više da slušam pitanje: Kada ćeš se udati? (ili: Kad će unučići?)!

Zbog takvih stvari obično majke požuruju svoje kćerke; tu se uglavnom radi samo o njihovoj uobičajenoj zabrinutosti. Samo, ono što njoj izgleda kao pravo vreme za vašu udaju uopšte ne mora da izgleda tako i vama. Zato, ako ste zadovoljne svojom situacijom i svojim životom takvim kakav jeste, recite joj to.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar