Pobegnite od kuknjave! (2)

Joj, potpuno sam švorc!

Sad, veoma je malo ljudi koji ne žele još novca, ali neće vam nimalo pomoći ako samo kukate o tome – jedino što ćete tako postići jeste da se osećate deprimirano. Bolje je da, umesto da trošite energiju na kukanje, tu istu energiju upotrebite na traženje načina da zaradite još novca ili da pažljivo razmislite o pametnijem investiranju onog što već zarađujete. Recimo, potrošile ste pola plate na stvarno fantastične cipele – nema baš mnogo smisla da kukate dok ih ponosno šetate unaokolo i svi vam se dive zbog njih.

Ostaću usedelica!

Kako i da nađete nekog kad samo kukate i tugujete zbog svog statusa? Dobra taktika: razmislite da li zaista želite vezu u ovom trenutku i neka vas u tom razmišljanju ne omete to što, recimo, sve vaše prijateljice trenutno imaju nekog – radi se ipak o onome što odgovara vama, a ne njima. Ukoliko zaista želite da budete s nekim, doterajte se i izađite iz četiri zida među koje ste se uvukle. Ako vam trenutno zapravo prija da ne budete ni sa kim, nemojte se osećati neprijatno zbog toga, već uživajte u izlascima i slobodi.

Razvedrite se! Svi se nekad osećamo deprimirano zbog nečega, a ako su nam prijatelji ili prijateljice deprimirane, pokušavamo da saučestvujemo u tome, da im nekako pomognemo. Problem je što je kukanje zapravo začarani krug – na trenutak ćemo dobiti pažnju, što zaista prija (ili pružiti prijateljima pažnju, što će njima prijati), ali ćemo istovremeno izgubiti dragocenu energiju koja nam je potrebna da bismo rešili problem i uklonili razlog za kukanje.

Zato, bežite od kukanja kao od kuge i umesto toga rešavajte probleme (i podrškom i pozitivnom energijom pomozite prijateljima da reše svoje) – tako ćete se i vi i oni do kojih vam je stalo osećati mnogo srećnije i bolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar