Počasna titula za Kajli

Svetska muzička scena u poslednjih godinu dana doživljava renesansu fenomena pod imenom Kajli Minog. Ova zanimljiva zvezda – čije sposobnosti ne zavređuju epitet fenomenalne pevačice, već pre prave „majstorice spektakla“ – dugo je čekala na svoj uspeh. Njen prvi singl, „I should be so lucky“, lansirao ju je u svet muzike 1988. godine. Do tada je Kajli glumila u popularnim serijama „Neighbours“ i „The Sullivans“.

Uspešna u privlačenju pažnje, bilo da je u pitanju supermini haljina ili krajnje provokativan spot, Kajli je uspela da zasnuje čvrste pozicije u svetu pop-diva. Kao i Madonu, i nju odlikuje velika moć transformacije izgleda i muzičkog zvuka. Iako njene glasovne sposobnosti nisu izvanredne, uspela je da putem kvalitetnih aranžmana „pokrije“ svoje nedostatke, i da ih dobro unovči.

No, to i nije vrhunac. Sredinom septembra, Kajli je zvanično ušla u red zvezda sa „specijalnom titulom“: premda poreklom iz Australije, ona je zvanično proglašena za jednu od najvećih Velšanki svih vremena. Na listi „najvećih“ se, pored nje, nalaze i Tom Džons, ali i mlada pevačica Šarlot Čerč (Charlotte Church).

Iako ova titula izgleda krajnje (geografski) nemotivisano, postoje (daleki) razlozi. Naime, Kajlina baka i majka rođene su u Velsu, tako da i slavna unuka matrilinearno nosi velško poreklo. Dodatni razlog za dodeljivanje titule, pored porekla, sigurno je bila i ogromna Kajlina popularnost u Britaniji, gde su njene pesme do sada 26 puta bile prve na zvaničnim pop-listama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar