Podsetnik za šminkanje

Velika većina žena se u izvesnoj meri šminka. Naravno, šminkaju se cele godine, ali u toku „sezone slavlja“ šminkaju se više i intenzivnije. Zato nije loše podsetiti se nekih pravila i trikova.

Mačkasti izgled očiju uvek je privlačan; da biste ga postigle, nakon nanošenja dva sloja maskare nanesite još jedan, ali samo na spoljašnje uglove oka. Tako će oči biti vizuelno izdužene. Ukoliko je maskara malo starija i ne baš najboljeg kvaliteta, pa se zgrudvala ili osušila, problem možete rešiti tako što ćete zatvorenu tubu neko vreme držati u toploj (ne ključaloj!) vodi.

Ruž ume da se razlije preko ivica usana. To možete sprečiti tako što ćete konture usana iscrtati korektorom u olovci, a zatim taj korektor razmazati štapićem za uši. Štapićem za uši možete naneti na usne transparentni puder. Ruž stavite nakon toga.

Ukoliko ne želite da često ponovo nanosite ruž, upotrebite tečan, najbolje u ružičastoj nijansi ili boji mesa. Zatim nanesite sjaj. Sjaj je prvi koji će nestati, naravno – a na usnama će i dalje ostati boja.

Korektor: lako se može desiti da ga nanesete previše. Da biste to izbegle, nemojte ga nanositi posmatrajući se u uveličavajućem ogledalu, već u običnom. Tako ćete videti koliko vam je korektora stvarno potrebno (osim ako očekujete da vas neko posmatra pod uveličavajućim staklom). Nemate korektor? Istu funkciju može da obavi i podloga za šminku u kremi ili stiku ili deo tečnog pudera koji se zadržao u zatvaraču.

Ako kupujete tečni puder, a ne možete da se opredelite između dve slične nijanse, uzmite onu malčice tamniju. Kao završni sloj šminke ionako se nanosi malo pudera u prahu, a to će posvetleti boju tečnog pudera.

Koristite jeftinu olovku za usne? Nekoliko sekundi trljajte vrh između palca i kažiprsta, tako će toplota omekšati olovku, pa će i iscrtavanje biti lakše. Ako koristite olovku kao ajlajner, nije loše znati da se senka za oči duže zadržava na koži – nanesite je vlažnom četkicom za ajlajner.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar