Pokušajte da pogodite koliko ona ima godina: Nećete biti ni blizu (foto)

Australijanka Kerolin Harc je preduzetnica i promoterka zdravog načina života koja je pažnju medija privukla svojim sjajnim izgledom u osmoj deceniji života.

Premda mnogi smataju da deluje mnogo mlađe, ovog jula napunila je 71 godinu života, a matra da se tajna njenog dobroga izgleda krije u činjenici da već decenijama ne konzumira šećer.

Ova nekadašnja velika ljubiteljka slatkiša pre 40 godina susrela se s dijagnozom dijabetesa i bila je primorana da se odrekne rafinisanog šećera i šećernih prerađevina. Iako joj je to u početku bio težak zadatak, vrlo brzo se pokazao kao odluka života koja je, osim poboljšanje zdravlja, uticala i na njen privatni život i karijeru. Danas je jedan od glavnih australijskih bornica zdravog života i istaknuta zagovornica „života bez šećera“.

Vlasnica je stranice „SweetLife“ koja se bavi promocijom proizvoda bez šećera, a ujedno je i autorka kuvara koji promoviše dezerte koji omogućavaju uživanje u slatkom zalogaju bez dodatne brige o unosu prevelikih količina potencijalno štetnih materija.

Kerolin smatra da je upravo odluka da se odrekne šećera „krivac“ za njen sjajan izgled u 70-im. Odlikuje se skladnim i vitkim telom, a u odnosu na većinu svojih vršnjakinja ne stidi se da ga polaže u bikiniju. Neretko nosi i izazovnu odeću koju bi mnogi smatrali neprikladnom za njene godine. Ipak, ova dama ističe da naprosto uživa u životu punim plućima. Iskreno veruje da, ako žena želi da izgleda apsolutno najbolje, onda zaista mora uložiti svesni napor i usrerediti se na svoju ishranu i svoj ukupni pogled na život.

Veruje da su za dobar izgled ključne dve stvari: optimizam i izbegavanje šećera. „Nikad ne odem u krevet bez čišćenja i uklanjanja šminke, posebno je važna hidratizacija kože oko očiju i vrata. Svakodnevno nosim kremu za sunčanje ispod šminke i nikad se ne izlažem suncu. Jako sam svesna njegovog štetnog delovanja, a sa samo 30 godina mi je uzrokovao manji tumor na nosu koji je srećom uspešno uklonjen.“ – prisetila se.

Ova baka četvoro unučadi je vrlo srećna zbog komplimenata koje dobija na račun svog izgleda i svima poručuje da početak svake fizičke promene treba tražiti u promeni ishrane.

– Verujem da je vrlo važno biti svestan vrste hrane koju jedete i količine hrane koju jedete. Nepromišljeno jedenje može dovesti do nepotrebnog debljanja. Kažem svojim kupcima da uživaju u svakom zalogaju… to će vam pomoći da usporite i manje je verovatno da ćete se prejesti. “ – otkriva Kerolin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

godinezena
Komentari (0)
Dodaj komentar