Popuniti orman nakon čišćenja (2)

Često se pominje da bi bilo dobro očistiti orman od stvari koje više ne koristite (ofucale su se, ne stoje vam više dobro, ne možete više da uđete u njih…). Zapravo, prilično prija kad ceo stan očistite od nepotrebnog. Jednom kada orman očistite, neretko se desi da ustanovite da je vaše "nemam šta da obučem" bilo sasvim tačno, i da u orman treba dodati nešto nove garderobe, one koju ćete zaista nositi i, po mogućnosti, čija vas kupovina neće odvesti u dužničko ropstvo.
Mada ne smeta pogledati modne magazine i videti šta je u trendu ove sezone, ne treba se povesti samo za trendom, jer se to vrlo brzo menja; mnogo su bolji izbor one stvari koje ne izlaze iz mode, u kombinaciji s nekim sitnicama koje su u trendu (sitnice tipa marame – onda kada je to u modi, možete ih nositi preko glave, ili oko vrata kad se moda promeni, ili umesto kaiša na farmerkama, ili ih prebaciti preko velike jednobojne tašne čisto kao ukras…).
Kad imate spisak neophodnog, pogledajte i kojim budžetom raspolažete. Naravno, nekad se desi da novca nemate uopšte – tada nabavka odeće mora da sačeka. Ali, nekada i možete da izdvojite nešto novca, i ne treba se stideti da ga potrošite na odeću, naročito ne ako ste pažljivo procenile šta vam je zaista potrebno i opredelile se za ono što će trajati, jer tako ulažete u garderobu koju ćete, uz minimalne dopune, nositi sledećih nekoliko godina – a neku odeću ipak morate da nosite. Dakle, držite se spiska neophodnog i držite se budžeta koji ste za to odredile, pa trošak ne bi trebalo da bude prevelik – zapravo, biće investicija. Naravno, nije neophodno držati se unapred određenog "kao pijan plota", jer će se dešavati da naiđete na stvari koje spiskom niste predvidele, a zaista će vam biti korisne, kao i na stvari koje ste predvidele, isprobate ih, a onda vidite da, ma koliko praktične i racionalan izbor bile, jednostavno vam ne stoje dobro i loše se osećate u njima – tada je sasvim normalno odustati.
Naravno, uživajte u kupovini nove garderobe, jednom od velikih zadovoljstava mnogih dama!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ormarprostorspremanjezene
Komentari (0)
Dodaj komentar