Popust, pa šta?

Nije mali broj dama koje su veoma sklone tome da kupuju stvari koje su na sniženju, stvari s popustom. To je sasvim u redu – ukoliko su vam te stvari koje kupujete zaista potrebne, ukoliko nisu nešto što će vam samo skupljati prašinu ili nešto što ćete baciti jer nikada nećete upotrebiti.
A tih popusta ima dosta, na sve i svašta. Nekad se radi o popustu na neke namirnice – ukoliko koristite te namirnice i iskoristićete ih u toj količini koju nabavite, super! Odlično ste prošle! Međutim, nekada zbog popusta kupite enormnu količinu koju ili ne iskoristite pa bacite (mogle ste za manje novca da kupite onoliko koliko vam je zaista bilo potrebno), ili koristite na silu, vi i vaša porodica jedete i pijete nešto što vam se ne jede niti pije zato da se ne bi bacilo, pa vam svima presedne.
Nekad se radi o robi koja je na popustu jer joj je rok trajanja pri kraju (ako već nije i prošao, što ne bi smelo da bude u prodaji, ali ga, nažalost, ima) – hoćete li uspeti to da upotrebite dok je u ispravnom stanju? Nekad vam za oko zapadnu odevni predmeti ili neke sitnice, stvari koje su na sniženju, pa pomislite da bi bilo dobro to da nabavite, neće se baciti, šteta da ne uzmete kad je tako jeftino, a onda te stvari, istina, ne bacite, ali ih nikad i ne upotrebite – skup vam dođe taj popust.
Ne kažemo, nekad se popust potrefi baš onda kad vam odgovara, kupujete piletinu a ona je tih dana na popustu. Obraduje vas kad tako ispadne, i to je sasvim u redu. Ipak, često stvari nabavimo samo i jedino zato što su na sniženju, da nam se nađu, stvari koje nam inače ne bi palo na pamet da kupimo i koje nećemo upotrebiti, ili ćemo ih upotrebljavati na silu. Takve kupovine bi trebalo izbegavati.
Popust, pa šta? Super je ako se radi o nečemu što ste ionako htele da kupite, onda vam je korisno, ali ako se radi o nečemu što vam nije potrebno, onda vam ni taj popust nije potreban – ne platiti ništa je znatno manje nego platiti sniženu cenu proizvoda koji nećete upotrebiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kupovinanepotrebnopopustpotrebnosniženješopingžene
Komentari (0)
Dodaj komentar