Porukice u nastavcima

SMS porukice su veoma korisna stvar, a mogu da budu i zabavne – kao i veoma, veoma iritirajuće, u zavisnosti od toga ko ih šalje i kako. Ima onih koji veruju da je baš "kul" i zabavno da vam pošalju niz poruka koje su kao roman u nastavcima – osim što se ne radi ni o kakvom romanu u nastavcima, već o nečemu što bi trebalo da vam prenese informacije i omogući dogovor.
Na šta mislimo? Na situaciju kada od nekoga dobijete niz poruka koje idu otprilike ovako: 1. "Ćao."; 2. "Šta ima?"; 3. "Izlazimo."; 4. "Kafić taj-i-taj."; 5. "Milica, Mara i ja."; 6. "Večeras."; 7. "Devet – pola deset"; 8. "Hoćeš s nama?"; 9. "Poz". Kako je trebalo da izgleda poruka koja bi vam prenela informaciju? Otprilike ovako: "Ćao, Milica, Mara i ja idemo večeras oko devet – pola deset u kafić taj-i-taj, hoćeš s nama? Pozdrav." Umesto jedne, primile ste devet poruka, što deluje poput jedne misli iseckane u devet delova, i prilično nervira, naročito ako neko ima običaj da se redovno s vama dogovara na taj način (doduše, ima i gora varijanta, koja je nalik na ovu, a to je kada za svako sledeće parče informacije morate da pitate, posebno morate da pitate gde se ide, kada, ko ide (nekada za svaku osobu pojedinačno)).
Šta učiniti, a da se ne posvađate s "duhovitom" osobom koja vam šalje poruke na taj način? Na kraju krajeva, ipak je reč o prijateljici ili prijatelju, i mada je njihov postupak iritirajući, nije baš nešto za svađu. Možete toj osobi, na njen sopstveni način, staviti do znanja da ne želite na taj način da primate poruke. To bi izgledalo otprilike ovako: 1. "Ćao."; 2. "Nemoj"; 3. "više"; 4. "nikad"; 5. "da"; 6. "mi"; 7. "pošalješ"; 8. "poruku"; 9. "na"; 10. "taj"; 11. "način."; 12. "Pozdrav"; 13. "i"; 14. "hvala."
Ukoliko osoba s kojom komunicirate ima smisla za humor, verovatno će se nasmejati, i učiniti kako ste je zamolile. A ako se uvredi i/ili naljuti na vas? Proći će je, nakon nekog vremena – i, nadamo se, okanuće se svoje iritirajuće navike slanja poruke u nastavcima, barem kada komunicira s vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

SMSu nastavcimazene
Komentari (0)
Dodaj komentar