Posebna prilika je sad

Nije mali broj onih koji za sve čekaju nekakvu posebnu priliku – a onda život prođe, a da im nijedna prilika nije bila dovoljno posebna. Umesto toga, setite se da je posebna prilika sad. Biće ih i u budućnosti, naravno, ali jedna takva je upravo sad, i bilo bi šteta ne iskoristiti je.
Postoji priča o ženi koja je nabavila parfem koji joj se mnogo sviđao, ali ga nije upotrebila jer je čekala posebnu priliku za to. Imala je i lepu haljinu koju nikad nije nosila, u iščekivanju specijalne prilike. I cipele koje bi odlično išle uz tu haljinu – pogađate, nijednom ih nije obula. Onda je poginula u saobraćajnoj nesreći. Njen muž je zaključio da neće biti prilike koja je više posebna od te, pa je dao da je sahrane u toj posebnoj haljini, u specijalnim lepim cipelama, namirisanu parfemom koji je toliko volela.
Ne kažemo da će vas sve teška saobraćajka sprečiti da uradite ono što želite u posebnim prilikama. Daleko bilo. Samo kažemo da nema mnogo smisla stalno iščekivati nešto specijalno, stalno se nadati nečemu, zapravo ni same ne znate čemu, i ne koristiti ono što već imate, ne radovati se onome što već imate (i materijalnom i nematerijalnom), ne uživati u onome što već imate.
Iskoristite posebnu priliku. Onu koja je baš sad. Uživajte u onome u čemu želite da uživate, ne zato što će vas možda smrt sprečiti da u tome uživate u nekom kasnijem trenutku, nego zato da ne biste propustile priliku, kad je već imate.
Iskoristite priliku da nanesete omiljeni parfem iako ne idete ni na kakvu svečanost. Obucite tu lepu haljinu i te lepe cipelice, bez obzira na to što ne idete na dodelu nagrade niti na bilo šta slično. Prošetajte po svežem vazduhu, ne čekajte vikend, ni sledeći mesec, ni sledeći ponedeljak, ili šta već imate običaj da čekate. Poigrajte se s detetom. Poljubite voljenu osobu.
Posebna prilika je sad. Ne propuštajte je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

oklevanjeposebna prilikaradostuživanje
Komentari (0)
Dodaj komentar