Potreban vam je odmor ako…

Danas, kada kao da svi žive pod stresom i u stanju hronične iscrpljenosti, većina uzima zdravo za gotovo da je umorna. Ipak, nakon nakupljenog umora, odmor postaje zaista neophodan, ali iscrpljena osoba može biti suviše zanesena obavezama da bi to primetila. Evo nekih signala koji ukazuju na to da bi hitno trebalo otići na odmor.

Vaš kolega je dobio otkaz u najnezgodnijem mogućem trenutku – a vama, na odlasku, kaže da delujete kao da ste pod stresom. Znate ga dovoljno dobro da biste mogle da budete sigurne da je samo iskren, a ne i zloban.

Imate presladak bikini, koji vam uz to i dalje odlično stoji. Samo, jedino za šta ga upotrebljavate, i to već godinama, jeste brisanje prašine sa televizora i kompjuterskog ekrana. Dobra ova sintetika!

U nekom trenutku ste shvatile da ste u radnji i da sa čežnjom gledate u preslatke… putne torbe. Imate i neke simpatične kofere, poklon od roditelja, sa kojih ste konačno skinule etiketu, ali samo zato da biste preneli neke stvari od njihovog do svog stana.

Zabava, bilo kakva, užasno vam nedostaje. Najveći deo vremena toga niste ni svesne – ali nešto posumnjate kad shvatite da se ludački smejete na viceve najdosadnijeg kolege u kancelariji (i da se niko drugi ne smeje).

Nije leto, ali redovno mažete kožu kremom za sunčanje, jer mirisu koji vas direktno asocira na odmor jednostavno ne možete da odolite.

Vaš momak želi da vodite ljubav, a vi otvarate rokovnik i gledate kada ćete imati vremena i kog dana će vam (valjda) ostati dovoljno snage za to.

Avionom ste poslednji put letele na odmor kada ste sa školom išle na letovanje. Danas, avionom idete samo na poslovna putovanja.

Vaša prijateljica vam uz osmeh „od uva do uva“ kaže da ide na mesto na kome služe koktele sa gomilom ukrasa, a vaša pretpostavka je da ide u neki novootvoreni kafić.

Ukoliko ste se prepoznale u barem tri od navedenih primera, pokušajte, ako ikako možete, da odete na odmor. Zaista vam je potreban.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

odmor
Komentari (0)
Dodaj komentar