Pravi trenutak za… (3)

Uz toplo vreme koje dolazi sve više se razmišlja i o sunčanju. Najbolje vreme za sunčanje je pre 11 sati pre podne i nakon 16 časova. Tada zraci sunca koso padaju na zemlju, pa manje oštećuju kožu. Ipak, i dalje je obavezno namazati se zaštitnom kremom za sunčanje. Zaštitni faktor na kremi označava koliko puta duže smete da ostanete na suncu nego što biste smele bez zaštite. Ukoliko prekoračite to vreme, ponovno mazanje kremom sa istim faktorom neće imati nikakvog dejstva. Ono što bi tada trebalo da uradite jeste da se sklonite u senku.

Oko 14 časova je najbolje vreme za depilaciju voskom – tada ste najmanje osetljivi na bol. Isto vreme je idealno i za zubarske intervencije.

Ovo će vas, možda, iznenaditi: najbolje vreme za stavljanje maske na lice je tokom kupanja! Zašto je to tako? Pore na koži rašire se usled dejstva vodene pare, pa aktivne materije iz maske mogu dublje da prodru u slojeve kože. Pazite samo da voda ne bude vruća, jer onda toplota može da se nakupi ispod maske, a to štetno deluje na krvne sudove.

U principu, uklanjanje mitesera trebalo bi prepustiti kozmetičaru. Ukoliko to ipak radite same, najbolje vreme je uveče – do jutra će se iritacija smiriti, a crvenilo će nestati.

Tuširanje je najkorisnije ujutru. Bolje će vas razbuditi od šoljice kafe (znamo, kafa je i ritual, a ne samo razbuđivanje). Tuširanje podstiče krvotok, a mlaz vode masira, učvršćuje i priprema vezivno tkivo za sve što vas čeka u toku dana. Jutarnje tuširanje možete iskoristiti i kao pomoć svojim venama: na kraju tuširanja, mlazom hladne vode pređite preko listova i butina.

Baš vam se nešto pridremalo… Pogledajte na sat! Idealno vreme za popodnevnu dremku je između 13 i 14 časova – tada se bioritam usporava i održava svoj rad na minimumu. Stručnjaci kažu da bi popodnevna dremka trebalo da traje između deset i 30 minuta, ne duže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar