Praznični glamur u vašoj kući

Kada vas uhvati „praznična groznica“, prvo što želite da uradite je da namestite odgovarajuću pozornicu za praznično veče. Novogodišnji duh vas mora zaraziti, od ukrašavanja jelke do specijalnih zahvata u stanu i svečane trpeze.

Kakav god da vam je stil dekorisanja, držite se jedne teme. Crveno-belo-zlatna kombinacija ukrasnih predmeta može biti divna tema. Zlatnu oprezno koristite da ne biste napravili neukusan, previše blješteći efekat. Neka se zlatna slaže sa svetlucanjem belog vina, iskricama šampanjca. Jako lepo može izgledati velika podna vaza pored trpeze u koju ćete staviti zlatno ukrasno šiblje. Na zlatkasto šiblje, koje možete kupiti na svim mestima prodaje suvog cveća, možete staviti providne novogodišnje kugle.

Elegantno postavljen sto daje veličanstven novogodišnji utisak. Klupe su mnogo zgodnije za sedenje – možete smestiti više ljudi oko stola. Crveno-beli jastuci na klupi upotpunjavaju vaš tematski dekor. Na sto stavite snežnobeli stoljnjak. Po sredini stola, stavite crveni papirni stoljnjak, koji će biti okvir za iznošenje hrane.

Iznesite čaše sa zlatnim rubom i pored svake stavite još jednu omanju, u kojoj će goreti mala crvena mirišljava sveća. Pre nego iznesete kolače na centar stola, iznesite plitku posudu sa vodom, u kojoj će plutati crveno sveže cveće. Kao poseban detalj, u centar svakog cveta možete staviti mirišljave sveće. Ako pravite sitne kolače ili čokoladni puding, nađite zlatne korpice i napravite biskvite u obliku malih jelki, kojima ćete prekriti torticu.

Elegantna pića koja možete poslužiti za novogodišnju večeru, naravno, zavise od vašeg ukusa. Ako volite šampanjac, predlažemo serviranje u visokim uskim čašama sa jagodom, koja će plutati na površini.

Možete napraviti i koktel od šampanjca, za koji vam treba šećer, biter, rashlađen šampanjac i, naravno, jagoda. Izvanredno piće za sve partije jeste margarita. Za nju vam je potrebna tekila (tequila), sok od zelenog limuna (lime juice) i triple sec. Margarita se služi u martini čaši. Ona je oblika obrnute kupe i ima visoku nožicu. Najbolji način da poslužite margaritu jeste da namažete ivicu čaše limunom, a zatim čašu okrenete i umočite u so. Poslužena na crvenoj salveti margarita izgleda veličanstveno.

Jedna od jako lepih tema je teget-srebrno-bela. Jelka sa ukrasima u ovim bojama izgleda sjajno. Tajna uspešnog dekorisanja je što jednostavnije, minimum rada, maksimalna zabava. I ne zaboravite da spremite dovoljno Alka-Seltzer lekića za sledeće jutro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar