Pretvarate se da šaljete poruku

Svakome se nekad desi da se zatekne pored nekog ko je previše brbljiv – na poslu, u prodavnici, u sopstvenoj zgradi, može se desiti bilo gde. Jedan od zgodnih načina za izbegavanje takvih jeste pretvaranje da čitate SMS poruku i onda odgovarate na nju.
Naravno, to nije metod koji je preporučljiv u bilo kojoj prilici. Ako je brbljiva osoba vaš šef ili neko s kime morate da sarađujete ili ste po nekom osnovu bliski, ovakva vrsta foliranja mogla bi da vam donese nevolje; slično je i ako je u tom trenutku poželjno da obraćate pažnju na ono što se dešava oko vas, recimo, prelazite ulicu. Ipak, nije naročito retko da naiđete na vama nepoznatu osobu kojoj se baš priča s nekim, vi joj ne izgledate neprijateljski nastrojeno, pa krene da brblja li brblja, a vas to što vam priča jednostavno ne zanima (nije joj neophodna hitna medicinska pomoć pa da treba da alarmirate nekog, samo želi da priča).
Neko bi mogao da primeti da je tužno kad je neko toliko usamljen da će pokušati da razgovara s bilo kim ko ima iole prijateljsko lice, i to je tačno. Jeste tužno kad je neko u takvoj situaciji. I, ako ste raspoloženi da saslušate takvu osobu, to je lepo od vas. Ali, ako imate i sopstvene probleme o kojima želite da razmislite, ili vas uznemirava kad neko nepoznat samo tako počne razgovor s vama, a ne radi se o tome da samo pita koliko je sati, pozlilo mu/joj je, ne zna kako da nađe neku adresu, ili vam jednostavno nije do priče s neznancem koji je, eto, poželeo da priča sa vama, to nije nešto čega se treba stideti – i ako vam jednostavan trik kao što je foliranje da čitate i šaljete poruku može pomoći da se izvučete iz neprijatne situacije, nema razloga da ga ne upotrebite.
Jeste tužno što se ljudi međusobno otuđuju i što se neko nađe u situaciji da nema s kim da se ispriča. Tužno je i kad neko sam sebe, svojim izborima i svojim ponašanjem, dovede u takvu situaciju. Međutim, to ne znači da vi morate biti dežurno rame za plakanje svakom ko naiđe – ako želite nekog da saslušate, lepo, a ako ne, jednostavni trikovi za izvlačenje, poput ovoga s porukama preko mobilnog, mogu zgodno da dođu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ponašanjepretvaranjeSMSzene
Komentari (0)
Dodaj komentar