Prijateljicu vara njen partner

Reći prijateljici da je njen partner vara je izuzetno osetljivo pitanje i nezgodna tema. U zavisnosti od toga kakva je ta prijateljica, nekad je bolje prećutati, onda kad bi ona radije da ne zna ili da se to ne izgovara. Međutim, nekad je bolje reći joj – samo što to nije nimalo lako.
Ukoliko saznate da dragu prijateljicu njen partner vara, razmislite o tome kakva je ona. Da li bi više volela da ne zna? Ili je od onih koje bi radije da znaju? Takođe, kako bi saopštavanje ili prećutkivanje nečeg takvog uticalo na vaše prijateljstvo? Ako joj ništa ne kažete, a ona u jednom trenutku sazna, i sazna da ste i vi znale za to, da li bi to okončalo vaše prijateljstvo, da li bi u toj meri bila ljuta na vas jer joj niste rekle, jer ste to skrivale od nje? Razmislite i procenite situaciju.
Procenile ste, i smatrate da bi ona htela da zna za to, da bi to po nju bilo bolje. Kako to učiniti? Za početak, dobro je da budete nasamo – zaista ne želite da joj nešto te vrste kažete pred drugima. Možete početi s pitanjima o njenoj vezi, pitati je kako se oseća s njim, da li oseća da može da mu veruje. Ukoliko već sumnja nešto, pitaće vas šta mislite time, a ako nema nikakve sumnje, tada će vas još i pre pitati kuda ciljate s takvim pitanjima. A onda…
A onda, skupite hrabrost, duboko udahnite i recite joj da imate nešto da joj kažete, i da ste svesne da će je to uznemiriti, i da vam je žao zbog toga. Zatim joj saopštite ono što znate. Sigurno će biti uznemirena. Moguće je i da će vikati na vas, da će vas optužiti za nešto. Ako se to desi, recite joj da ste smatrale da bi želela da zna za to, i da ima pravo da zna.
Hoće li vam to ugroziti prijateljstvo? Sigurno je da će neko vreme biti uznemirena, ali ako vam je prijateljstvo bilo čvrsto, opstaće i nakon ovoga – a ona će znati istinu i moći će da odluči šta da preduzme u vezi s tim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nezgodne temepreljubaprijateljicaprijateljstvo
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Dragan Obradović

    Teško pitanje. Vrlo. Možda je najpametnije ne mešati se.