Problemi s veštačkim trepavicama

Neke dame će povremeno ili često koristiti veštačke trepavice, uglavnom zato da bi im trepavice izgledale gušće, duže, da bi više došle do izražaja… Problem s veštačkim trepavicama je što nekad hoće da skliznu – za to postoje brza rešenja, a postoje i načini da se to predupredi.
Do ove situacije dolazi ako niste dovoljno čvrsto zalepile trepavice, a po Marfijevom zakonu, to će vam se desiti u najnezgodnijem mogućem trenutku (recimo, dok zavodnički „trepkate“). Šta tada? Izbor „prve pomoći“ zavisi od toga koliko su se odlepile – ako su se samo malo odvojile po uglovima, najbolje je da ih ne dirate, samo nanesite još jedan sloj maskare koja će na izvesno vreme moći da posluži umesto lepka.
Ukoliko su vam se veštačke trepavice već prilično odvojile i počele da klize preko pravih, nema vam druge nego da ih skinete u potpunosti (nežno!) i da nanesete dva sloja maskare za produžavanje i volumen trepavica.
Ne želite da vam se ovakva smešna (i, moguće, i blago iritirajuća) nezgoda uopšte desi? I za to postoji rešenje. Jedno je da i ne nosite veštačke trepavice, već da se oslonite na maskaru da uveća vaše sopstvene (ili na svoju prirodnu lepotu bez šminke). Drugo je da umesto veštačkih trepavica koristite kratke umetke koje ćete zakačiti u spoljne uglove kapaka – oni su čvršći i postojaniji nego kompletne veštačke trepavice. Možete da ih uvijete zajedno sa svojim prirodnim trepavicama i da ih raširite nalik na paukovu mrežu, tako će biti postojanije. A nije loše ni da u tašnici nosite lepak za trepavice – za svaki slučaj.
Znamo da ovo nije tema od velikog životnog značaja, ali i sitnice umeju da iznerviraju ili da ulepšaju dan – ne spominju se uzalud „sitnice koje život znače“, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

lepakproblemutrepavicevestacke trepavice
Komentari (0)
Dodaj komentar