Prolećna nega

Suvoća kože i kose je čest problem nakon duge i naporne zime. Lepo vreme i sunce iznenada skrenu pažnju na ispošćenu kožu lica, suve dlanove ili generalno perutanje kože. Dodatno, kod mnogih se javi i suvoća kose koja se lako naelektriše i iskrza pri krajevima. U želji za boljim (i zdravijim) izgledom postoji nekoliko stvari koje treba učiniti da bi se koži i kosi vratio stari sjaj.

Ključ ponovnog uspostavljanja dobrog stanja leži u zdravoj ishrani. Monotona zimska hrana ume da izazove mali disbalans, a on se ogleda upravo u lošem stanju kose, kože i noktiju. Recept je jednostavan – u dnevni meni unesite što više sveže „prolećne“ hrane koju možete dopuniti malim dozama određenih vitamina, već po potrebi.

Promena vremena (topliji dani, duži boravak na vazduhu) takođe utiče na stanje vaše spoljašnjosti. Stoga treba zameniti masnije zimske kreme nekim laganim losionom. Upotreba piling maske ili sličnog preparata takođe će pomoći pripremi kože za lepše dane.

Kosu treba osvežiti skraćivanjem krajeva i promenom sredstava za njenu negu. Imajte na umu kako se zimi, usled nošenja kapa i šešira, kao i „težih“ zimskih uslova, kosa brže masti i prlja. Ukoliko vaša kosa spada u „normalan“ tip, razmislite o upotrebi nekog neutralnijeg šampona i regeneratora na bazi bilja.

Važan preduslov poboljšanja stanja kose i kože je – što češći boravak napolju. Puno kretanja u kombinaciji sa pravilnom ishranom i odgovarajućom (ne preteranom) negom ubrzo će dati primetne rezultate i učiniti da vaša pojava zasija u svom prolećnom izdanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar