Prva šetnja s bebom

Mnogo je lepih trenutaka u roditeljstvu, baš kao što je mnogo i onih napornih, pa i onih kada vam bude svega dosta. Jedan od najlepših trenutaka jeste kada prvi put povedete svoju bebu u šetnju, uživate s njom i bezbedno se vratite kući.
Kasnije, postane sasvim uobičajeno šetati bebu, nešto što se radi svakog dana, treba dete izvesti na svež vazduh, ali tog prvog puta… Znate vi da je to normalno, pa toliko puta ste viđali mame i tate s bebom u kolicima, i tu bebu kako veselo gleda unaokolo ili spava, ili je, možda, nešto uznemiri pa se unervozi… Ali, nikada još to niste vi uradili, ne sa svojom bebicom, a ona je još tako mala, sićušna, čini vam se tako ranjivom…
No, dobro, znate da je šetnja normalna stvar, pa pažljivo pripremite bebu, utoplite je ako je napolju hladno, ponesete sve za šta pomislite da bi vam moglo biti potrebno, nekad i previše toga, za svaki slučaj, nikad se ne zna. I, eto vas, izašli ste među svet! S mešavinom ponosa i radosti i zebnje i još mnogih emocija šetate svoju bebicu, odgovarate na komentare prolaznika (ako ih ima) o tome kako vam je bepče preslatko, na pitanja o bebi, možda i previše brbljate, onako uzbuđeni time što prvi put radite. Prijaju vam osmesi prolaznika kad vide vaše dete, uživate u posmatranju reakcije svog mališana na taj veliki spoljni svet, toliko različit od svega što je dete dosad videlo.
Nakon izvesnog vremena, odlučite da je bilo dosta – možda se dete uznemirilo i zaplakalo, možda se umorilo i zaspalo, možda ste jednostavno pomislili da je bilo dovoljno za prvi put. Vratite se kući, presvučete i sebe i bebu, pobrinete se i za svoju i za bebinu higijenu, i u jednom trenutku shvatite: uradili ste to! Bili ste u prvoj šetnji s bebom, sve je lepo prošlo, bebi se dopalo, ništa joj se, tako sićušnoj i ranjivoj, nije desilo, nije se prehladila, nije dobila upalu pluća, ta velika avantura je uspešno završena.
Biće toga još, naravno, ali taj prvi put je prava pravcata avantura, i osećaj kada je uspešno završite je divan, teško ga je uporediti s nečim drugim. Uživajte u tome!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bebeprva setnjazene
Komentari (0)
Dodaj komentar