Sama u bioskopu

Velikom broju dama se desilo da požele da pogledaju neki film u bioskopu, ali ne mogu da nađu nikoga ko bi išao s njima i onda propuste priliku. Mada nije nemoguće da se osetite nelagodno kada prvi put odete same u bioskop, to je osećaj na koji se brzo naviknete – a onda, neretko, i same poželite da gledate film bez obaveze da pričate s prijateljima koji su s vama.
Bioskop bi trebalo da predstavlja vrstu izlaska, a veliki broj nas za izlaske podrazumeva da je to nešto što se radi u društvu. Ili, nije da to baš podrazumevamo, ali smo tako navikli. Ne možemo da nađemo društvo za neku priliku? Onda ništa od izlaska. Šteta, baš nam se gleda taj film…
Ne dopustite tom osećaju nelagode da vas savlada! I ne brinite, neće vas niko gledati kao gubitnicu jer ste same u bioskopu. Kao jedno, kad odete same i pogledate oko sebe, vidite da ima i drugih koji su došli sami – niste ih primećivale kada ste dolazile s društvom jer ste pričale sa prijateljima ili partnerom, ali sad vidite da definitivno niste jedine koje su došle same. Kao drugo, ko bi mislio da ste gubitnice? Oni koji su došli sa društvom pričaju sa tim društvom i vas i ne primećuju, osim da vas propuste da prođete (eventualno će vas primetiti ako nekog od njih zgazite ili prospete nešto na njih), oni koji su došli sami, pa, i oni su sami, tako da teško da će imati negativno mišljenje o vama. A i da ga imaju, šta s tim? Te ljude najverovatnije više nećete sresti, zar je bitno šta vama nepoznate osobe misle o vama? Još nešto: ko god da primeti da ste same, imaće vremena da o tome razmišlja samo dok ne počne film, posle toga će pažnja svih biti usmerena na film, niko neće obraćati pažnju na vas.
I dalje se osećate nelagodno? Ponesite knjigu ili časopis koji će vam odvući pažnju dok čekate da počne film. Takvo odvlačenje pažnje biće vam potrebno samo prvih nekoliko puta; posle toga će vam biti sasvim normalno da, ako ima neki film koji vam se gleda, odete i pogledate ga i ako ne nađete društvo – a moguće je i da vam se više dopadne tako, da nema brbljivih prijatelja pored vas koji bi vam skretali pažnju sa filma i prema kojima biste osećale obavezu da im odgovorite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bioskopsamazena
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Maja S

    Najviše volim da idem sama u bioskop. Obožavam da gledam filmove i najlagodnije mi je kad idem sama. Ne želim da propuštam ništa u životu zbog društva, a ponajmanje filmove i koncerte. Čak i na koncerte ću ići sama ako nemam sa kime, radije nego da žalim što sam propustila ono što iskreno volim.