Saveti za više energije

Koliko ima dnevnih obaveza na vašem spisku? Poprilično, verovatno. Veoma često ne uspevamo da izdržimo takav pritisak ni fizički, ni psihički, ali uz pomoć par saveta možemo da povećamo nivo energije koju imamo i da na taj način pružimo svoj maksimum. A evo i kako.

Jedite hranljiv doručak – kada se probudite vaše telo nije unosilo hranu oko 12 sati i mozak je spreman za ponovno „punjenje“. Probajte musli, voće ili tost od integralnih žitarica. To će biti odličan način da započnete dan i da doprinesete poboljšanju svog raspoloženja.

Postarajte se da se pristojno naspavate – neka vaša spavaća soba postane mirna i sređena zona, bez žurbe i zbrke! Razbacana i zgužvana odeća svud po podu je dopuštena samo u khm… određenim trenucima. Investirajte u jedan dobar krevet (u krajnjem slučaju, trećinu života provodite u krevetu).

Izađite napolje i džogirajte – tri sata aerobnih vežbi nedeljno će održati vaše raspoloženje na visokom nivou. Ako nikako ne možete da uklopite tih tri sata nedeljno, odreknite se lifta i idite stepenicama. Krajnji godišnji bilans tako istrošenih kalorija će biti dovoljan da prilično umanji debljanje.

Zaboravite na to koliko je crna boja elegantna, mistična i bla, bla, bla… Upakujte sebe u spektar vedrih boja, to se direktno odražava na vaše raspoloženje. Pokušajte sa crvenom da bi promovisali energiju, ili izaberite narandžastu kao simbol sreće i zadovoljstva.

Pokušajte ovu vežbu disanja – izdišite vazduh i uvlačite stomak sve dok ne bude ostalo ni malo vazduha za izdisanje. Onda opustite stomak i udišite tako da osećate kako se „punite vazduhom“. Ponovite deset puta svakog jutra.

Recite nekom da vam masira leđa.

Uzimajte dovoljno vitamina B, naročito ako ste na dijeti.

Nasmešite se: način na koji se ponašate spolja se odražava na ono što ste iznutra. Ovo je garantovano dobar način da se osećate sjajno! :o)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar