Savršeno lice

Izgled vašeg lica obično je odraz vašeg zdravlja i vašeg raspoloženja. Naravno, šminka tu može mnogo da pomogne. Kozmetička industrija razvija se ogromnom brzinom, nudeći sve savršenije proizvode kojima postižete glatkoću i ujednačenost tena. Ako se u skorije vreme niste informisali o tome šta se dešava u svetu tečnih pudera, korektora i tečnih tenova, posetite vašu omiljenu radnju i iznenadićete se kakva su vam sve pomagala na raspolaganju – puderi kojima postižete savršenu glatkoću, koji se stapaju s bojom vašeg tena i ne ostavljaju tragove, puderi koji dozvoljavaju vašoj koži da kroz njih „diše“, ili pak oni koji pomažu u borbi protiv bubuljica.

Pored dobrih proizvoda, potrebna je i odgovarajuća nega. Evo najosnovnijih saveta koje jednostavno morate da imate u malom prstu:

  • U svakodnevnoj ishrani upotrebljavajte mnogo svežeg voća i povrća
  • Pijte osam čaša vode svakog dana da ne bi došlo do dehidratacije
  • Posetite dermatologa ako imate trajniji problem, uključujući tu i akne
  • Nosite kremu za sunčanje kad god ste napolju

    Podočnjake skrivajte korektorom koji je za nijansu svetliji od prirodne boje vaše kože. Nanosite ga tamo gde je koža tamnija, uz dodatnu pažnju da ga ne stavljate previše blizu donjih trepavica. Bubuljice možete sakriti korektorom u kremi koji nanosite četkicom. Pre stavljanja korektora, nanesite hidratantnu kremu na lice koja će sprečiti da vaša koža upije korektor. Pre kupovine, korektor najpre isprobajte u radnji: nanesite ga na vene na rukama – ako nestanu, formula tog korektora sasvim vam odgovara.

    Ne koristite ogledalo za uveličanjavanje prilikom nanošenja make up-a jer postoji rizik da ćete naneti previše šminke. Nemojte utrljavati korektor kažiprstom, već istu stvar pokušajte da uradite malim ili domalim prstom. Dodir će biti mnogo suptilniji. Na kraju, da biste izbegli neprijatne situacije, ne zaboravite da izgled šminke proverite na dnevnom svetlu.

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar