Seda kosa je lepa (2)

Ideja kose koja sedi je za mnoge dame neprijatna, ako ne i nešto gore od toga. Međutim, uz dobru negu, seda kosa ne da nije nešto nepoželjno i neprivlačno, već postaje prelep blistavi ukras vaše glave, ono što prvo pada u oči, i to u veoma pozitivnom smislu.
Nekada će biti neophodno više različitih šampona da bi se vašoj kosi pružilo sve što joj je potrebno. Postoje šamponi pravljeni baš za sedu kosu, pokušajte da ih nađete. Takođe, postoje šamponi koji kosi dodaju plavkastu (mislimo bukvalno na plavu, ne na žutu boju) nijansu, i oni su korisni ako želite da izbegnete da vam kosa poprimi žućkast izgled. Ovu vrstu šampona treba u početku kombinovati u razmeri jedan prema jedan s nekim šamponom koji dodaje vlagu (uglavnom piše moisturizing na etiketi), dok ne vidite kako tačno deluje na vašu kosu. Ako se desi da kosa počne da izgleda pomalo ljubičasto, znači da stavljate previše šampona s plavkastom nijansom – na neko vreme pređite na korišćenje šampona koji daju vlagu i/ili onih koji dodatno čiste (clarifying), dok ne dobijete blistavu boju kakva vam se dopada.
Jednom nedeljno koristite i neko pakovanje koje kosi pruža neophodnu vlagu, a ako ste u prilici da redovno odlazite kod frizera na hranljive tretmane, učinite i to. Preparati (šampon, regenerator, pakovanje, štagod) pravljeni za farbanu kosu, kao i oni koji definišu postojeću boju kose, trebalo bi da vam odgovaraju. Dobro će vam doći i masaža glave, jer će tako koren kose biti bolje prokrvljen – to poboljšava izgled kose bez obzira na starost i boju. Izbegavajte sušenje fenom, kao i bilo koji tretman koji će vašu kosu izložiti nečemu vrelom, ili biti grub prema njoj.
Za kraj, ne zaboravite frizuru – odaberite neku koja odgovara vašem obliku lica, kao i kvalitetu vaše kose. Uz sve navedeno, vaša seda kosa bi trebalo da blista. Pošto belo odbija svetlost, vaša negovana seda kosa će postati pravi blistavi ukras vaše glave, ne nešto odbojno, već nešto što privlači poglede i izaziva divljenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kosamodasedazene
Komentari (0)
Dodaj komentar