Seks kao na filmu

Da li ste ikada primetili da na filmu vođenje ljubavi izgleda apsolutno sjajno? Naravno, osvetljenje i pametno korišćenje kamere imaju nekakve veze sa tim, ali tu se priča ne završava. „Na platnu, glumci slede svoje fantazije, ali u stvarnom životu, mi se držimo onoga za šta znamo da funkcioniše“, kaže terapeut za seks i brak Jane Greer. „Istina je u tome da malim oživljavanjem stvari i zajedničkim preuzimanjem makar i najmanjih rizika, seks može postati misteriozniji, moćniji i strastveniji.“ Ako želite da usrećite sebe i naravno – njega, bacite pogled na naredne redove u kojima se nalaze lekcije iz najvrelijih holivudskih ljubavnih scena.

Žene smatraju da su najinteresantnije one filmske scene u kojima dolazi do emocionalnog povezivanja dok partneri jedno drugom gledaju u oči. Zbog ubrzanog ritma življenja, malo je vremena da uopšte i komunicirate sa partnerom, a kamoli da mu se „udubite“ u oči, ali ipak, to je sjajan način da stvorite osećanje puno vezanosti, čak i obožavanja (primer: način na koji je Patrick Swayze pogledao Demi Moore u filmu „Ghost“). Ovo možete da pokušate kod kuće tako što ćete držati glavu vašeg muža u rukama, gledati u ga u oči, onda ih poljubiti, pa potom poljubiti nos, obraze i preći prstima preko njih. „To je apsolutno divan način da se povežete sa nekim za samo nekoliko trenutaka“, kaže Sherry Lehman, terapeut i autor knjige „7 Days to a Better Love Life Program“.

Krenite sa ovom „malom ljubavnom pažnjom“ i korak dalje i istražujte tela jedno drugom u potrazi za novim erogenim zonama. „Pređite prstima preko vaših tela, od kose, preko dela iza ušiju i naniže. Možda otkrijete da on voli da ga češkaju po leđima, ili da su njegova ramena neverovatno osetljiva“, priča Sherry.

Planirajte spontanost

U filmovima je seks često nepredvidljiv i dešava se u misterioznim momentima, a sadrži sve što je potrebno – iznenađenje, neobičnost i uzbudljive novine. Pomislite samo na Michael Douglas-a, Glenn Close i kuhinju u filmu „Fatal Attraction“.

Problem je u tome što se u ustaljenom bračnom ritmu novine teško prihvataju. Morate pronaći način da svoje umove – i svoja tela – oslobodite navike. Sve ono što menja rutinu čini vođenje ljubavi spontanijim i egzotičnijim. Dr. Greer predlaže da zaboravite na planiranje. Kada su deca kod drugova na večeri, vodite ljubav pre nego što jedete, a ne posle (uostalom, zabavnije je kada ne morate da brinete oko prljavih sudova). Ili navijte sat ranije, istuširajte se, pozovite ga da vas obriše i vidite da li možete da odolite jedno drugom.

Još jedan scenario: Promenite načina zavođenja. Budite smeli. Sledeći put kada zajedno čistite kuhinju, slobodno preduzmite akciju (bonus poeni za one koji uspeju da dođu do stola).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar