Šezdesetjednogodišnja Amerikanka rodila bebu!

Zanimljiva vest o porođaju američke penzionerke je obišla svet i začudila mnoge. Naime, ona je u svojoj 61-oj godini dobila sina i time postala jedna od najstarijih majki na svetu. Porodila se u bolnici u San Francisku.

Predstavnica za štampu medicinskog centra Kaiser Permanente, Glenda Kerol (Glenda Carroll), kaže da se beba i majka osećaju dobro. Ni ona pred novinarima nije krila oduševljenje u vezi svega što se desilo. „Sve ovo je neverovatno lepo“, rekla je. Međutim, brojni radoznali novinari su ostali bez daljih informacija vezanih za bebu i za njenu mamu jer roditelji žele da sve prođe što mirnije, bez publiciteta.

„Sve što mogu da vam kažem je to da je došlo do porođaja, beba je dobro, u potpunosti je normalna i zdrava“, rekla je Kerolova.

Medicinski stručnjaci kažu da su slučajevi rađanja deteta kod žena starijih od 50 godina ekstremno retki. U poslednjih deset godina, najmanje dve 63-godišnje žene su na svet donele bebe. Svetski rekord drži žena koja je takođe iz Kalifornije. Ona je 1997. sa 67 godina rodila dete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar