„Skromna lepotica“ danas slavi rođendan: „Nema smisla ponositi se izgledom“

Monika Beluči, žena koja je postala sinonim za svevremensku lepotu i privlačnost, danas je napunila 53 godine.

Prekrasna italijanka rođena je 30. septembra 1964. godine u gradiću Cita di Kastelo kao jedinica u skromnoj porodici. Monikina priča pomalo je drugačija od priča većine njenih koleginica jer ona nikad nije bila samo lepo lice.

Iako je već sa 13 godina privukla pažnju lokalnog fotografa i stala pred njegov objektiv kao model, Monika u tome nije videla ništa ozbiljno, već je nastavila da sledi svoj san da bude pravnica pa je nakon srednje škole u Peruđi upisala pravo. Ipak, nekako je trebalo platiti troškove studiranja pa je odlučila da iskoristi svoj izgled i usput je počela da se bavi modelingom.

Taj, na početku samo hobi, potpuno joj je promenio život. Monika se vremenom potpuno posvetila manekenstvu i odustala od studija. 1988. godine preselila se u Milano, sklopila ugovor sa modnom agencijom i ubrzo sklopila ugovore sa najpoznatijim svetskim dizajnerskim kućama kao što su Dolce&Gabbana ili Dior. Pojavila se na naslovnicama najpoznatijih svetskih modnih časopisa i svojom lepotom privukla pažnju sveta.

Kasnije je priznala da je shvatila da je pravo „predosadno za njenu ličnost“.

1990. godine udala se za fotografa Klaudija Basa, ali brak je potrajao samo četiri godine. Pre toga su se zabavljali samo godinu dana.

Monika je nakon uspeha u modelingu odlučila da se oproba i kao glumica pa je upisala časove glume da bi usavršila svoju veštinu. Početkom devedesetih dobila je svoje prve filmske uloge, ali 1996. godina bila je prekretnica.

Dobila je ulogu Lise u filmu „Stan“ i pokazala da nije samo lepo lice ispred fotoaparata. Za ulogu u tom filmu dobila je i prve nominacije za filmske nagrade. Tad se zaljubila u svog glumačkog partnera, francuskog glumca Vinsenta Kasela za koga se udala tri godine kasnije. Sa njim ima dve kćerke, Devu i Leoni, ali rastali su se 2013. godine.

2000. godine potpuno je zaludela muškarce ulogom u filmu „Malena“, a tri godine kasnije pojavila se i u filmovima Matrix franšize. Mnogo se pričalo i o njenoj ulozi Marije Magdalene u filmu „Pasija“ za čije je potrebe naučila drevni aramejski jezik.

Uz materinji italijanski, Beluči savršeno govori francuski, engleski i španski i na svakom od tih jezika je nekad u životu i glumila. Nedavno je za potrebe filma Emira Kusturice, „Na mliječnom putu“, izgovorila i par rečenica na srpskom jeziku.

Iako je mnogi smatraju jednom od najlepših živih žena, Beluči je često izjavljivala da lepota nije presudna za sreću i da seksepil nije produkt tela, već uma.

„Govoriti o lepoti kao o hendikepu nema smisla, lepota je dar, kao dobro zdravlje ili inteligencija. Jedina stvar je to što nema smisla biti ponosan na lepotu, to nije tvoja zasluga, to ti je dato“, rekla je jednom prilikom u intervjuu za britanski Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

monika beluci
Komentari (0)
Dodaj komentar