Šminka na veoma preplanuloj koži

S dolaskom toplijih dana ponovo postaje aktuelna priča o preplanulosti. Ima i onih koji vole da su preplanuli u toku cele godine, ali mnogo je više dama koje u toku leta ne mogu da podnesu ideju da nemaju bar neku „bojicu“, a po mogućnosti, i da budu baš preplanule. Samo, kad vam je ten izrazito preplanuo, šminka može da bude problem.
Ovo je naročito izražen problem ukoliko ste veoma preplanuli ten stekli uz pomoć kreme za samopotamnjivanje. Ona je zdravija varijanta od solarijuma ili čvarenja na suncu, ali šminka na tako stečenom tenu, ako nije izuzetno pažljivo odabrana, može da izgleda jako loše.
Na izrazito preplanulom tenu šminka može da doda godine – da učini da delujete i deset godina starije, i uz to kao deset godina starija osoba koja očajnički pokušava da izgleda mlađe. I nije baš poželjno. To je zbog toga što kreme za samopotamnjivanje i/ili tečni puderi ne ostavljaju koži njenu prirodnu iznijansiranost, pa rezultat bude lice koje izgleda kao maska, kao da pripada lutki, a ne živom biću. Srećom, i nije neki veliki problem naći šminku koja će ulepšati i preplanuli ten.
Dobra je ideja da se odabere ili tečni puder koji se prilagođava boji lica, ili kreme i podloge s česticama koje reflektuju svetlost – tako lice izgleda prirodnije. Kad vam je ten izraženo (samo)potamnjen, trebalo bi odabrati ruž koji je svetliji od vaše boje usana – i to je nešto što doprinosi prirodnom izgledu lica; recimo, boja kajsije, korala ili svetloružičasta.
Što se šminkanja očiju tiče, obratite pažnju na to da uz preplanuli ten beonjače deluju veće nego što zaista jesu. Takve oči će lepo istaći tamnosiva senka, takozvana dim nijansa.
Naravno, najbolja varijanta je ne preterati s kremom za samopotamnjivanje – zaista nije neophodno imati izrazito preplanuo ten, a to vam onda ostavlja i znatno veću slobodu kad se o izboru šminke radi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kozmetikaoprezsamopotamnjivanješminkataman ten
Komentari (0)
Dodaj komentar