Spa trendovi u svetu

Različiti spa tretmani popularni su već duže vremena kako u svetu tako i kod nas. Naravno, da bi se privukle mušterije (naročito one dubljeg džepa, uvek najpopularnije među svima koji nude usluge i/ili proizvode), treba stalno nuditi nešto novo, zanimljivo, drugačije od onoga što imaju drugi. Ako vas zanima kakvi su spa tretmani trenutno popularni u svetu, evo prilike da saznate.

Autentičnost, to jest, pokušaj da se sačuva autentičnost nekog tretmana: veoma je „aut“ da se mešaju, recimo, indijska ulja, listići japanskog čaja i cveće s Balija. Ako se u nekom tretmanu koriste idnijska ulja, i ostali proizvodi koji se koriste biće specifično indijski.

Korišćenje ruža u ovom ili onom obliku uvek je bilo privlačno lepšem polu. Ružama u kozmetici malo koja žena može da odoli (izuzev ako je od onih koje baš i ne vole miris ruža), pa je tako jedan od najpopularnijih tretmana korišćenje ružinih latica za trljanje celokupnog tela (inače, postupak usvojen od Klumaš Indijanaca iz Kalifornije). Trljanje ružinim laticama zvuči baš dekadentno, zar ne? Pravi tretman da se osetite kao bogatašica.

Veoma su popularni i tretmani koji su prilagođeni specifičnostima kraja u kome se spa centar nalazi. Recimo, tretman na bazi sveže narandže, meda i jogurta, a u kome možete uživati u spa centru u Oranž okrugu u Kaliforniji. Hmm, ovo je nešto što bi i kod nas lako moglo da se ostvari, zar ne?

Još jedan od popularnih tretmana je dimljenje tela, postupak poreklom iz Malezije, koje se sprovodi tako što se u posudi zapale koren akorusa i pelen i dim počne da se širi po sobi. Kineski travari smatraju da se tako telo oslobađa negativne energije.

U Arizoni je posebno popularan tretman u kome terapeut umasira ulje žalfije u kožu tela, punktira čakre (energetske tačke) esencijalnim uljima i pušta kristalne kugle da se vrte i proizvode različite tonove kojima prenose pozitivnu energiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar