Stručnjaci izdvojili tri tipa ženske figure koja je najprivlačnija muškarcima

Svaki čovek ima svoje viđenje ideala lepote. Pored spoljašnjeg izgleda osoba mora da poseduje i neke osobine ličnosti, karaktera i manire kako bismo se za nju zainteresovali.
Smatra se da među muškarcima i ženama postoje neki opšti zakoni privlačnosti. Eksperti su došli do zaključka da većina muškaraca ima određene kriterijume po kojima bira svog partnera.
Doktor, seksolog Evgenij Kuljgavčuj je za ruski mediji izjavio da se ponašanje muškaraca i žena može u mnogome objasniti biologijom, jer je, sa prirodne tačke gledišta, cilj odnosa rađanje potomstva. U skladu sa tim, muškarac često i nesvesno procenjuje spoljašnji izgled potencijalne majke svoje buduće dece, kao i njene sposobnosti da tu decu gaji.
U skladu sa tim, eksperti su izdvojili tri tipa ženske figure koja se većini muškaraca dopada i koja ih privlači.

Prvi tip figure je „peščani sat“ ili „90-60-90“, iako cifre nisu najvažnije koliko proporcija figure. Doktor je pojasnio da muškarci smatraju da žena sa lepim strukom je zdrava žena: ona nema višak kilograma, nema propratne bolesti i nije pod stresom. Široka karlica i izražajnija zadnjica su indirektni znaci da žena može da rađa, jer se sa uskom karlicom češće pojavljuju problemi tokom porođaja. Samim tim je i poprsje povezano sa sposobnošću žene da doji decu.

Doktor je naveo i da se muškarci sećaju svog detinjstva i kako ih je majka dojila, zato ih i kasnije poprsje podseća na nežnost, brigu i pruža im prijatan osećaj.

Drugi popularan tip ženske figure kod muškaraca je „kruška“. U ovom slučaju na ženskom telu je akcenat na bokovima. Doktor je rekao da dame sa takvom figurom moraju da povedu računa o svojoj težini.

Treći tip figure je „pravougaonik“ koji je karakterističan za žene sa atletskom građom. Doktor preporučuje ženama sa ovakvom građom da odećom stavljaju akcenat na struk.

Doktor je podvukao da su ova tri tipa figura uslovno najomiljenija kod muškaraca, ali da postoje i oni kojima se dopada drugačiji izgled žena. On je naveo da je izraz „muškarci vole očima“ neosnovana i ima fiziološko objašnjenje i da spoljašnji izgled nije najvažniji parametar za izbor partnera.

Kuljgavčuk je rekao da je za mnoge muškarce važniji karakter i osećaj za humor, a za neke ozbiljnost osobe i pouzdanost. On savetuje svim devojkama i ženama koje nisu najprivlačnijeg izgleda, da ne očajavaju već da pronađu partnera da ga cene i vole.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

devojkafiguraoblik tela
Komentari (0)
Dodaj komentar