Tragedija holivudske ikone: Izbola mafijaša jer ga je zatekla sa kćerkom u krevetu

Lana Tarner bila je jedna od najvećih holivudskih diva svih vremena, a preminula je 29. juna 1995. godine. Svetsku slavu stekla je ulogama u filmovima kao što su ‘Poštar uvek zvoni dvaput’, ‘Dr. Jekyll and Mr. Hyde’ i ‘Payton Place’ koji joj je doneo nagradu za Oskara.

Lepa glumica imala je poprilično buran privatni život. Udavala se čak osam puta, dva puta za istog čoveka, pa je tako stekla i status jedne od najvećih holivudskih zavodnica. Ipak, jedan tragični događaj potpuno joj je promenio život. Naime, jedan od njenih ljubavnika je bio mafijaš Džoni Stompanato. Njihova veza je bila poprilično turbulentna, a okončana je kada je Džonija, kako se godinama pisalo, kuhinjskim nožem izbola tada 14-godišnja Lanina kćerka Šeril.

Iako je Šeril, koja danas ima 73 godine, izdala i autobiografiju u kojoj je priznala da je ubila majčinog ljubavnika, prema najnovijim dokazima koje je prikupio istoričar filma Darvin Porter, postoji mogućnost da je upravo Lana ubila svog ljubavnika, a njena kćerka preuzela krivicu, piše Daily Mail. On tvrdi da ima dokaze zbog kojih je Lana trebala da bude glavna osumnjičena za smrt ljubavnika Džonija, a kako tvrdi, nožem ga je izbola nakon što ga je zatekla u krevetu sa svojom 14-godišnjom kćerkom.

https://www.instagram.com/p/BPBhXPgFHT_/?tagged=lanaturner

Sve planira da otkrije u svojoj knjizi ‘Lana Turner: Hearts and Diamonds Take All’ u kojoj će se naći intervjui sa nekim od ključnih osoba koje su tada učestvovale u istrazi. Među njima je i razgovor sa Fredom Otašom, detektivom koji je tada radio na slučaju.

– Ja sam bio taj koji je brisao otiske s noža u Laninom kupatilu. Bio sam nestašan dečko koji je napravio nešto što nije trebao – rekao je navodno detektiv.

Neki od glumičinih bliskih prijatelja Porteru su navodno rekli da im je ona i sama priznala da je ubila svog ljubavnika. Porter je razgovarao i sa Laninim advokatom Džerijem Gislerom. On kaže da je tada svojoj klijentkinji predložio da njena kćerka preuzme krivicu jer, kao maloletnica, neće morati na suđenje.

Filmski istoričar u svojoj knjizi iznosi da je Lana kuhinjski nož kupila dan ranije jer više nije mogla da trpi Džonijevo maltretiranje. Bio je nasilan prema njoj, a navodno je često sa pištoljem uperenim u glavu podsećao da je samo njegova. A onda je kap koja je prelila čašu bila kada je videla da je zaveo njenu kćerku. Pronašla ih je zajedno u krevetu, otišla po nož u kuhinjskom ormariću i zabila ga Džoniju u stomak. Pre nego što je policija stigla na mesto zločina, Lana i Šeril su navodno uvežbavale priču koju će im ispričati.

Prema dosadašnjoj istrazi, do mafijaševe smrti je došlo jer je Šeril branila svoju majku. Sud je tada zaključio da je zločin opravdan, a Lanina kćerka je zbog zločina neko vreme provela i u maloletničkom zatvoru, nakon čega je majci vraćeno starateljstvo nad njom, prenosi portal 24sata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Lana Tarner
Komentari (0)
Dodaj komentar