Trovanje krvi nakon depilacije

Svi smo ljudi; svi ponekad grešimo. To se odnosi na svakog – između ostalog, i na naše kozmetičarke. Ukoliko idete u kozmetički salon na depilaciju toplim ili hladnim voskom, sigurno vam se bar jednom desilo da kozmetičarka previdi neke dlačice.

Možda je radila prebrzo zbog nedostatka vremena; možda je jednostavno aljkava; a možda je samo bila umorna. Previdi se dešavaju. Isto kao što se i vama desilo da taj previd i ne primetite sve dok ne stignete kući. Tada se osetite blago iziritirano – platile ste depilaciju, a ona nije sprovedena do kraja. Malo koja žena će se zbog toga posvađati sa kozmetičarkom – na kraju krajeva, ljudski je grešiti, a ukoliko vaša kozmetičarka često pravi takve greške, najlakše i najbezbolnije rešenje je jednostavno promeniti kozmetičarku.

Međutim, pre nego što uopšte i počnete da razmišljate u tom pravcu, obično pomislite na nešto drugo: a šta da uradite sa dlačicama koje nisu uklonjene? Tu je potreban oprez, a ne brzopleta odluka.

Naime, u takvom slučaju mnoge žene će odmah poželeti savršenstvo i odmah se same baciti na njegovo ostvarivanje. Neke će uzeti pincetu i počupati preostale dlačice – to je, u principu, najzdravije rešenje, a najčešće nije ni problematično niti vam zadaje mnogo posla, jer nije ni preostalo mnogo dlačica da se iščupa. Druge žene će učiniti nešto drugo: odmah će poseći za gelom za brijanje ili za kremom za depilaciju i „dovršiti posao“. Nemojte to da radite!

Prilikom depilacije voskom, naročito toplim, otvore vam se pore na koži. Ukoliko odmah stavite gel za brijanje ili, još gore, kremu za depilaciju na kožu sa tako otvorenim porama, rizikujete da hemikalije iz tih proizvoda pošaljete sebi pravo u krvotok – i dobijete teško trovanje krvi. Dešavalo se.

Šta učiniti? Kako da dođete do glatkih nogu ako vaša kozmetičarka nije do kraja obavila posao? Možete pincetom da počupate preostale dlačice, ili možete to učiniti i kremom za depilaciju – ali sačekajte bar nekoliko dana nakon depilacije kako biste bile sigurne da se nećete otrovati. Lepe i glatke noge jesu super, ali je boravak u bolnici zbog trovanja krvi ipak previsoka cena za njih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar