U posetu vam dolazi beba

Skoro sve vaše drugarice su se već udale, imaju decu, i ko o čemu, one samo o njima. Vi se u toj priči uopšte ne snalazite i nije vam preterano zanimljivo, a i osećate se kao da vam sve one u stvari šalju poruku da ste zakasnili…

Vi volite decu i naravno da ćete ih jednoga dana imati, ali šta da radite sa gostima koji su se najvili da će doći u posetu sa bebom? Panika vas hvata. Gde će beba da spava, iz čega jede, šta jede, gde će da sedi, sa čime će da se igra, šta da radite sa psom u kući, da li je stan dovoljno uredan za dolazak bebe? Ne znate odakle da krenete i šta da spremite za doček gostiju.

Mislite unapred. Koliko će dana gosti ostati i gde će spavati. Naravno da nemate krevetac za bebe, zato spremite neko ćebe, prostirke i jastuke koje možete postaviti na pod pored kreveta u kome će njeni roditelji spavati. Imajte na umu da beba može da napravi „nered“ tokom noći, te unapred obezbedite više posteljine i nekoliko peškira.

Najbolje mesto za kupanje bebe jeste kadica, a može poslužiti i veći lavor. Možda ste vi te sreće da roditelji deteta nose sve sa sobom – od kadice, preko stolice, do dupka. Ali nemojte to sve očekivati.

Pas ili mačka jednostavno moraju biti u drugoj sobi tokom boravka bebe. Neće se svideti psu, a ni bebi, ali tako mora. Nadajte se da beba nije alergična na pseću ili mačju dlaku, ali ako je već roditelji dovode kod vas, to znači da znaju da nema opasnosti.

Ne brinite oko hrane jer bebe uvek putuju sa njom, bilo da su u pitanju njihove flašice ili majka. Sa vaše strane dovoljno je da napravite više prostora u kuhinji gde bi sve te bebine stvari mogle da se odlože.

Malo više muka biće oko hranjenja bebe jer vi nemate ni visoku stolicu, ali to će se sve srediti i nema razloga da o tome vi brinete. U dosta restorana postoje stolice za bebe i možete ručati u restoranu umesto kod vas i time priuštiti roditeljima malo odmora.

Obezbedite prostor za igru. Ako imate parket na podu, obavezno stavite ćebe ili nešto mekano na pod tako da beba ne može da se povredi prilikom puženja, prevrtanja, skakanja ili šta god radila. Površine treba da budu meke, a ivice tupe. Sve što bi joj moglo biti nadohvat ruke a vama drago i uz to lomljivo – sklonite. Zavolećete vašeg malog gosta brže.

Trudite se da budete prilagodljivi. Iako niste navikli na plač bebe noću, nije tako strašno ne spavati nekoliko sati, a u pitanju su vaši gosti i njihovo čedo. Sutra ćete se vi naći u sličnoj situaciji, tako da bi bilo bolje da upijate svaki trenutak i time budete bolje upućeni u stvari. Videćete da boravak bebe u vašem stanu uopšte nije nešto strašno. Čak naprotiv.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar