Ubacite zabavu u planove

Ima onih koji veruju da je zabava samo za decu i za neozbiljne, ali nije tako, zabava je nešto što je svima neophodno. Mnogi se odriču zabave zbog mnogobrojnih obaveza, i smeta im što je tako. Za to postoji rešenje: kao što planirate obaveze, tako isplanirajte vreme i za zabavu.
Čime ćete se zabavljati je na vama. Nekim damama je šoping zabava, ili odlazak na kozmetički tretman, masažu, manikir, pedikir… Nekima se sviđa da se brinu o biljkama, ili bi rado vreme provodile uz dobru knjigu, uz muziku, na kafi s prijateljicama (mada je zdraviji zeleni čaj, ako ga ne naprave tako da vam teško padne na želudac). Razne stvari su zabava za razne ljude – opredelite se za ono što je zabava i uživanje za vas.
I, kao što planirate kada ćete obaviti određene obaveze, tako isplanirajte i vreme za zabavu. Pokušajte da ne dopustite da vam to vreme oduzmu; naravno, desi se da iskrsne nešto hitno, ali dešava se i da je ljudima nešto hitno jer to kasno traže, i da traže od vas jer su navikli da vi trčkarate za njih, iako bi mogli i nekog drugog da zamole, ili da to urade sami (neverovatno je kako niko ne propadne ako odbijete da mu/joj učinite uslugu, a predstave stvar kao da ste im vi jedina nada i kao da će im se svet srušiti ako im to-i-to ne učinite, i kao da ste najgori sebičnjak ako umesto toga učinite nešto za sebe).
Ukoliko ste navikle da ste pretrpane obavezama i da nemate nimalo vremena za zabavu, uvek ima nešto hitno i neodložno da se obavi, moglo bi da vam u početku bude teško da određeno vreme isplanirate sebi za zabavu, i da se toga i pridržavate, da ne bude ono: "Kad već nisam otišla tamo nego sam kod kuće, baš bih mogla da opeglam veš". Međutim, vremenom će vam uspeti, ako ne odustanete – a onda će vam biti drago što ste istrajale, što imate i svoje vreme za zabavu i uživanje, i još jednom ćete se setiti one izreke da ko nije za sebe, nije ni za druge.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

planiranjezabavazenezivot
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    A, da, može li goli seks da ispadne dobra zabava bez posljedica, pa makar i bez plana, a ne sruši vam, ipak, čitav prethodni život jer niste dobri ni sebi ni drugima zbog njega? Paradoksalno, ali samo dobra zabava je bez posljedica po vas i okolinu.

  • M. Dejanovic

    Tekst je više nego odličan. Sve pohvale, a dobar je pre svega zato što govori o surovoj realnosti: žene uvek moraju sve da stignu i da urade sve što se od njih očvekuje, a ne stignu da vreme posvete sebi i nekim malim stvarima koje puno znače. Kada prođe dosta vremena, konstatuju da su pogrešile i da ko nije za sebe nije ni za druge. Iz tog razloga smatram da tekst zaslužuje čistu desetku!