Uživajte u vikendu! (2)

Stan ne mora da baš stalno bude bleštavobeo kao bolnica. Posteljinu i donji veš nije zaista neophodno peglati svakog puta. I ovde, kao i prilikom kupovine, može vam pomoći porodica – ukoliko svako dobije neko zaduženje, nikom neće biti baš previše posla. Međutim, oni ništa neće da urade! Ako je takav slučaj, zapitajte se da li ih, možda, baš vi kočite u tome da vam pomognu – ako je vaš stav da ste jedino vi sposobne da dobro spremite kuću i da jedino hrana koju vi skuvate i servirate može da se jede, nije ni čudo što su vaši ukućani nezainteresovani da vam pomognu.

Mali savet: povremeno progledajte kroz prste partneru ili deci kad nešto ne urade baš perfektno. Da li će neko da umre jer je neko od vaših „pomoćnika“ prevideo jednu mrlju na pločicama? Ako neće, u čemu je tolika frka?

Važno je da vi, vaša porodica i vaše opuštanje imaju prednost nad savršeno čistom kućom. Ono što ne možete da postignete, jednostavno ne možete, i to je to – neće vam se srušiti kuća ako nije baš sve cakum-pakum. Izdvojte jedan dan vikenda tokom kojeg nećete ništa planirati, već ćete se prepustiti opuštanju i odmoru. Polako doručkujte sa porodicom, smejte se sa njima, lagano pročitajte svoj omiljeni časopis, prošetajte, vozite bicikl… Opustite se. Nakon ovako provedenog dana osećaćete se zaista prijatno, vaša porodica biće srećnija (partner jer mu je partnerka zadovoljna, deca jer im je mama vesela i nasmejana) i nećete ni mariti za sve one stvari za koje ste do prošlog vikenda verovale da je apsolutno neophodno da ih obavite.

Ne, nema nikakvog razloga da u ponedeljak zavidite koleginici koja prepričava sve što je radila u toku vikenda i kako joj je vikend bio ispunjen aktivnostima, kako „sela nije“… Ona je ta koja će nakon vikenda doći na posao sa podočnjacima, nervozna i iscrpljena – dok ćete se vi pojaviti nasmejane, raspoložene i osvežene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar