Varala je sve svoje muževe, a niko nije mogao da joj odoli

Jedna od najvećih seks ikona svih vremena zasigurno je francuska glumica Brižit Bardo. Prekrasna Parižanka rođena je 28. septembra 1934. godine u veoma dobrostojećoj porodici. Kasnije je govorila da je ona dobra devojka iz dobre porodice koja je postala boem.

Od malena je trenirala balet, a vrlo rano je počela da se bavi i manekenstvom. Otkad se prvi put pojavila pred objektivima, svi su hvalili njenu lepotu, imala je „savršenu visinu“ i „savršenu kilažu“, govorili su modni poznavaoci.

1949. godine prvi put pojavila se na naslovnici modnog magazina. Sa 16 godina upoznala je Rože Vadima, asistenta uticajnog filmaša Marka Alegreta. Čim je video, Vadim se odmah zaljubio u nju. Ljubav je bila obostrana, a Bardo je kasnije opisala da se osećala kao pred „divljim vukom“. Vadim je mladu lepoticu uskoro upoznao sa svojim uticajnim prijateljima iz javnosti, ali njeni roditelji su se snažno protivili toj vezi. Brižit je čak pokušala da se ubije jer su pretili da će je poslati u Englesku da je odvoje od Vadima.

Bardo je pokušala sebi da oduzme život, ali roditelji su je našli na vreme. Njihova ljubav opstala je u tajnosti sve do njene 18. godine kada su se venčali. Vadim je radio i kao novinar i fotograf i znao je kako da progura svoju lepu suprugu u medije. Sa svojim prirodnim seksepilom i harizmom, Bardo je uskoro postala najfotografisanija žena sveta i to pre nego što je dobila svoju prvu ulogu na filmu.

Probila se pozirajući u kupaćim kostimima i na neki način njeno ime počelo je da se povezuje sa tim odevnim predmetom. Tada je počela da dobija i svoje prve filmske uloge, a 1956. godine s ulogom u filmu „I Bog stvori ženu“, koji je režirao njen suprug, sve se menja.

Bardo se zaljubila u Žana-Luisa Trintignanta, svog filmskog partnera, i njen prvi brak se raspao. Kasnije je Vadim priznao da su oboje bili neverni, ali da Bardo ništa ne zamera jer ona to od njega nije skrivala. Trintignat je zbog Bardo ostavio suprugu i njih su dvoje živeli zajedno dve godine, dok Bardo nije upoznala pevača Žiberta Bekoda.

Jedna afera za drugom postao je njen način života i ona je uvek bila ona koja prekida veze. Jednom prilikom rekla je da je imala 100 ljubavnika. „Bolje je varati, nego biti veran, a da to ne želiš“, izjavila je jednom prilikom.

Njen drugi brak bio je sa glumcem Žakom Šarijerom s kojim je ostala trudna, iako to nije želela. Imala je tešku trudnoću i porođaj kod kuće jer od paparaca nije mogla na vreme da stigne do bolnice. Sa sinom Nikolasom nikad nije bila previše bliska i nakon razvoda je Šarijer preuzeo starateljstvo nad njim.

Iste godine kada je rodila, Bardo je ponovo pokušala samoubistvo uzevši tablete za spavanje. „Nisam stvorena da bih bila majka. Nisam dovoljno zrela da se brinem o detetu. Treba mi neko ko će se brinuti o meni“, kasnije je izjavila.

Nakon Žaka, još je dva puta bila u braku. Četiri godine nakon razvoda od njega udala se za Gintera Saša, nemačkog milionera sa kojim je u braku bila tri godine. 1992. godine udala se za Bernarda d’Ormalea.

U kasnijim godinama svog života patila je od depresije i teško se nosila sa pritiskom medija. Često je govorila da se oseća usamljenom. U to vreme već je postala ikona stila, a njeno ime neizostavan deo pop kulture. Postala je i aktivistkinja za prava životinja. „Mladost i lepotu sam dala muškarcima. Mudrost i iskustvo sada ću dati životinjama“, rekla je, a prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Brižit Bardo
Komentari (0)
Dodaj komentar