Veliko novogodišnje spremanje

Početak nove godine je vreme kada se daju lažna obećanja upućena samoj sebi. Ta lista je dobro poznata većini, a sadrži stavke poput „prestajem da pušim“, „oslabiću deset kilograma“ ili „nastavljam sa jogom“. Većina ne održi ta obećanja, što potrebu za obznanjivanjem „novog početka“ ne čini manje poželjnom.

Ipak, navike kojih se uporno odričemo uspevaju da opstanu u svakodnevici, te nakon prvog momenta odluke sasvim mirno nastavljamo da ih upražnjavamo. Stoga treba razumno odlučiti koje su stvari zaista nepotrebne i kako ih se najlakše možemo otarasiti. Evo nekoliko predloga:

  • Oblačiću se saglasno sopstvenom telu

    Greška u koju se često upada podrazumeva da nosimo stvari za koje želimo da nam stoje kao što stoje omiljenoj glumici ili pevačici. Kada shvatimo da smo ipak drugačije građene i zaista osmotrimo sopstvenu figuru, rezultati neće izostati.

  • Neću iznova nalaziti muškarce za koje znam da mi ne odgovaraju

    Stalna „naletanja“ na jedan tip pogrešne osobe više se ne mogu pravdati „slučajnošću“. Birate vi i niko drugi!

  • Biću iskrenija prema prijateljima

    To je veoma ozbiljno obećanje, oko kojeg se zaista treba potruditi. Početak nove godine može da posluži kao dobar povod za sređivanje „zarđalih“ odnosa i generalno presabiranje sa zdravim momentom autokritike.

    Dovoljno je da vaša lista sadrži tri krupne stavke poput pomenutih da bi vam zadala pune ruke posla. Ako vam ne uspeva da ostavite cigarete ili slatkiše, možete se bez teškoće „prebaciti“ na ozbiljniji kolosek i zaista se oprobati u sređivanju sopstvenog života: ukoliko vam uspe, minorni problemi poput viška kilograma ili neurednosti rešiće se sami od sebe.

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar