Vežbanje u toku jeseni

Nakon letnjih vrućina, stigla je jesen, prijatno osveženje za sve, među njima i one sklone vežbanju. Evo nekih predloga za vežbanje u toku jeseni, odnosno, o tome kako se i gde više kretati u toku ovog godišnjeg doba, kako za one koji bi da izgube koji kilogram viška, tako i za one koji jednostavno žele da se pokrenu.
Prošetajte, vozite bicikl ili rolere po parku u vreme kada lišće počne da menja boju. Pošto je svežije, možete prošetati brzim hodom i pred posao, bez straha od toga da ćete na radno mesto stići skroz znojave. Nemate snage za nešto više od šetnje? I to će biti dovoljno – uživaćete u svežem vazduhu i u lepim bojama, i učiniti nešto za svoje zdravlje. Poseta parku ne mora da bude isključivo pred posao, može i nakon posla ili u bilo koje drugo vreme koje vam odgovara.
Posetite zoološki vrt s decom, prijateljima, porodicom. Životinje u toku jeseni postanu aktivnije (ne skrivaju se od vrućine tamo gde ih ne možete videti) pa će biti više toga zanimljivog za gledanje, a zoološki vrt je dovoljno velik da ćete se našetati i pre nego što sve obiđete.
Organizujte se s dragim osobama da se okupite jednom nedeljno na nekoj zabavnoj aktivnosti koja uključuje kretanje (šetnja, piknik, basket…). To će vam svima prijati, nećete klonuti od vrućine, i imaćete nešto čemu ćete se svi radovati.
Ukoliko je za decu ili za vas potrebna nova odeća, prošetajte po velikim tržnim centrima, potražite i manje radnje van tržnih centara, raspitajte se kod prijatelja znaju li oni za nešto povoljno… Po svežem vremenu će biti lakše toliko šetati, a uz to ćete šoping spojiti s veoma zdravom aktivnošću, kao i s uštedom u kućnom budžetu dok tražite nešto povoljno.
Nemojte veliko spremanje obavljati samo kao stereotipno prolećno spremanje; temeljno očistite svoj dom i sad kad je došla jesen, napravite novi raspored ako želite, izbacite ono što ne koristite a zaprema vam prostor, uposlite i ukućane u pripremanju doma za "zimski san". Biće lakše ako sve budete uradili zajedno, povremeno bi moglo da bude i zabavno, a definitivno ćete se puno kretati prilikom spremanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jesenkretanjevežbanjezdravlježene
Komentari (0)
Dodaj komentar