Višak spreja za kosu

Verovatno ste i vi nekad videle damu koja kao da se polila sprejom za kosu – kosa joj izgleda ulepljeno i/ili mokro, ne želite ni da zamišljate na šta liči na dodir. Moguće je da se sličan problem desio i vama, a da uopšte niste preterale sa količinom spreja za kosu, i ne znate kako da izbegnete taj problem.
Ima onih koji sprej za kosu koriste manje-više redovno kako bi učvrstili frizuru. Oni uglavnom nemaju navedeni problem, jer vremenom nauče kako da se snađu. A ima i onih koji sprej za kosu koriste tek povremeno, kao deo posebnog doterivanja kad idu na neko slavlje (slava, doček Nove godine i slično). Može da deluje da sa sprejom za kosu nema neke posebne mudrosti – štrcnete i gotovo – ali nije sasvim tako, a ako ga retko koristite može se desiti da ga nevešto upotrebite i da rezultat bude lepljiva kosa ili kosa koja izgleda mokro (a niste upotrebile sredstvo pravljeno da kosi daje mokar izgled).
Kako se to rešava? I kako uopšte nastaje taj problem, ukoliko ne stavite suviše spreja? Najčešće nastaje tako što sprej nanesete sa nedovoljne razdaljine, pa on nema vremena da se osuši i vašoj kosi, umesto lepo formirane frizure, pruži, doduše, urednu frizuru, ali formiranu od kose koja deluje lepljivo i vlažno. Jedno moguće rešenje jeste da sprej nanesete sa što je moguće veće radaljine, ili, kako biste obezbedile dovoljnu razdaljinu a da ne žalite što niste orangutan, zamolite nekog drugog da vas "špricne".
Nemate nikog ko bi vam pomogao, a ne uspeva vam da dovoljno istegnete ruke kako sprej ne bi bio preblizu tokom nanošenja? Tada može da pomogne sledeći trik: umesto na kosu, sprej nanesite na dlanove, i dlanovima pređite preko kose. Tako će vaša kosa i dalje imati privlačan izgled, a i frizura će se održati (naravno, nakon toga operite ruke).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

doterivanjefrizurakosasprej za kosu
Komentari (0)
Dodaj komentar