Vreme za vas – dobro i loše (1)

Svakome je potrebno nešto vremena samo za sebe, a jednom kad ga nađete, nije svejedno kako ćete ga utrošiti. Naime, postoje dobri načini da ga utrošite, načini od kojih ćete se vi osećati dobro, i loši načini, koji dovedu do toga da ugrozite svoje zdravlje, kao i da se osećate bedno i bezvoljno.
Dobro – čaša kvalitetnog vina u društvu dragih osoba. Uz dolazak lepog vremena, verovatnije je da ćete imati više volje da se viđate s dragim osobama. Recimo, mala sedeljka u nečijoj bašti, na terasi i slično. U takvim prilikama jedna čaša kvalitetnog vina može prijatno da začini stvar. Ne kažemo, možete vi da pijete i bezalkoholno piće, uživanje vam neće biti umanjeno zbog toga, ali ima nešto prijatno i u čaši vina popijenoj u dobrom društvu.
Loše – pet čaša vina uz obrok. Jedna čaša vina će vam prijati, i može da ima dobre efekte ne samo na vaše raspoloženje već i na vaše zdravlje. Međutim, preporučljivo je paziti da to zaista bude jedna čaša, a ne pet, ili litar i više vina dnevno. U tegobnom životu vino može delovati kao uteha, ali alkoholizam do kojeg dovodi preterano konsumiranje alkoholnih napitaka nije nimalo naivna stvar. Pored toga, ukoliko imate decu, treba misliti i na poruku koju im ostavljate. Jasno je da previše pića nije dobra ideja ako treba da vozite ili da se brinete o maloj deci; ukoliko su vaša deca tinejdžeri, može da deluje kako mogu i sama o sebi da se brinu jedno popodne. Mogu, ali će primetiti da pijete, i svojim postupkom ćete ih učiti tome kako i sami treba da se ponašaju.
Dobro – dati novac na profesionalni pedikir. Ili na neki prijatan kozmetički tretman. Pedikir spominjemo jer dolazi sezona sandala i obuće u kojima su vam prsti vidljivi, a ako se niste baš brinule o stopalima dok ste nosile zimsku obuću, mogla bi da im bude potrebna dodatna nega, plus ćete u samom procesu uživati (naravno, obavezno proveriti kakva je higijena u salonu u kome ćete to obaviti). Takvo zadovoljstvo nije jezivo skupo, a učiniće da se osećate maženo, paženo i negovano.
Loše – spiskati gomilu para na novu garderobu. Jeste, bolje se osećate u lepoj odeći, i svakako da je povremeno potrebno osvežiti garderobu. Međutim, ukoliko ste došle dotle da ste postale kupoholičarka, dobro je znati da je zadovoljstvo koje osećate od šopinga kratkotrajno i neretko praćeno kasnijim snažnim razočaranjem. Zato, ukoliko ste sklone neumerenom kupovanju odeće koju kasnije nećete nositi, kad izlazite, ostavite kreditne kartice i sav keš osim neophodnog za dnevne nabavke kod kuće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

preterivanjeumerenostuživanjezadovoljstvožene
Komentari (0)
Dodaj komentar