Uživajte u frizuri

Nekome izdatak za frizera ne predstavlja ništa posebno, ali ima i onih koji ne mogu sebi da priušte čest odlazak u salon, a profesionalac će ipak bolje obaviti posao nego vi sami ili vaša dobronamerna, ali nestručna prijateljica. Zato nije loše znati kako da, bez trčkaranja do frizera, što duže imate lepu frizuru.
Metod za ovo je, zapravo, jednostavan: odaberite frizuru (može i uz pomoć i savet frizera) koja će izgledati sve bolje kako vam kosa bude rasla. Dečački kratka kosa ili bubi frizura izgledaju lepo (bar na onima kojima stoje), ali ih treba redovno održavati, inače ćete samo izgledati „zaraslo“. Srećom, ovo nije slučaj sa svim frizurama.
Za dugotrajne frizure najzahvalnije su one srednje dužine, stepenasto ošišane, s lepršavim slojevima koji se utapaju. Ako imate takvu frizuru, kako vam kosa raste, tako izgleda sve lepše i lepše – bujno, romantično, negovano i veoma ženstveno. Ukoliko vam je kosa duga i želite da i ostane duga, tu takođe nije problem s frizurom – ona će rasti i rasti, a ako je pravilno ošišana, krajeve po potrebi možete da osvežite i sami. Ne ustežite se da svog frizera pitate za savet kako tačno da osvežite krajeve – radije će vam objasniti nego da rizikuje da vi nešto teško zabrljate, a onda da svima pričate da se šišate kod njega.
Kraća kosa je najproblematičnija ukoliko ne možete često kod frizera, ali ni taj problem nije nerešiv. Stepenasta frizura, mladalački nemirna, s nekim pramenovima namerno malo kraćim, a nekim namerno malo dužim, daće utisak vedre osobe nemirnog duha i zadržaće formu i kako vam kosa bude rasla. Neće izgledati kao da morate da prištedite pa se zato ne šišate redovno – izgledaće kao da baš želite taj pomalo neuredan (ne toliko neuredan da bi bio neprihvatljiv za posao) izgled.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

frizuraimidzkosamodanega kosezene
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Dragica Živković

    Ovo je za svaku pohvalu. Hvala na savetima kako da uredimo frizuru i mi žene koje nemamo dovoljno novca za posetu frizerima. Bilo bi lepo da nam date još saveta kako da negujemo kosu. Ja imam prirodno kovrdžavu kosu, stepenasto ošišanu, ali suvu i lako lomljivu, često mi se pojavljuju iskrzani krajevi. Kako da je negujem kod kuće sama, koja pakovanja da upotrebim iz kućne radinosti? Hvala unapred.