Za lakše pakovanje (1)

Sezona je godišnjih odmora, kada oni koji to mogu putuju nekud. Pre putovanja, treba se spakovati, što nekim damama predstavlja problem – odeća se izgužva, redovno ponesu previše, zaborave nešto što će im zaista biti potrebno… Evo predloga kako s time da izađete na kraj.
Raspitajte se unapred. Proverite preko interneta kakvo se vreme očekuje tamo gde putujete, tako ćete znati i kakva će vam garderoba i obuća biti potrebni. Raspitajte se u turističkoj agenciji ili direktno u hotelu u kom ćete odsesti (ako odsedate u hotelu) imaju li fen i peglu, kako ove ne baš lagane stvari ne biste nosile bez veze.
Napravite spisak stvari koje će vam zaista biti potrebne tamo gde putujete i tako izbegnite da ponesete ono što ionako nećete upotrebiti. Na primer, ako idete na splavarenje Tarom, zaista vam nije potrebna svečana haljina – zvuči logično, a opet mnoge dame ponesu svečanu odeću "za svaki slučaj". Pogledajte koliko ćete dana ostati na putu i razmislite šta biste nosile svakog od tih dana – tako nećete spakovati i ono što nijednom nećete obući. Prisetite se ranijih putovanja: da li redovno kući sa puta donesete gomilu čiste odeće koju nijednom niste obukle? Onda redovno spakujete previše, pokušajte da to uz pomoć spiska smanjite.
Ponesite garderobu koja se međusobno slaže. Na primer, crne pantalone i/ili suknje, i bele i plave bluze. Ili, odaberite ukupno tri boje po sopstvenom izboru. Na taj način moći ćete da kombinujete, da se ne oblačite uvek isto, a nećete dospeti u situaciju da se lepa bluzica koju biste baš obukle ne slaže ni sa čim što ste ponele. Tri boje vam nisu dovoljne, želite šareniji izgled? Dopunite ga nakitom i lepim maramama – to zauzima veoma malo mesta, lagano je, a moći ćete da kombinujete i menjate izgled do mile volje.
Spakujte stvari dvaput. Prvi put pored kofera složite sve što ste planirale da ponesete, a tek onda sve složite u taj kofer. Tako je manja šansa da ponesete previše, jer prilikom prvog slaganja stvari videćete da ste ponele sve što ste planirale i iskušenje da ponesete "samo još jednu" majicu ili pantalone biće manje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

koferiodmorpakovanjeputovanježene
Komentari (0)
Dodaj komentar