Za lakše pakovanje (2)

Sezona je godišnjih odmora, kada oni koji to mogu putuju nekud. Pre putovanja, treba se spakovati, što nekim damama predstavlja problem – odeća se izgužva, redovno ponesu previše, zaborave nešto što će im zaista biti potrebno… Evo predloga kako sa time da izađete na kraj.
Ne zaboravite na plastične kese. Ako ste pred put pokupile odeću s hemijskog čišćenja i ona je već u dugačkoj kesi u koju su je stavili nakon čišćenja, ostavite je u toj kesi i samo je umotajte, tako će se manje izgužvati. Kese su takođe odlične, naročito ako mogu dobro da se zatvore, za to da u njih stavite obuću ili kozmetičke preparate – tako vam đonovi sandala neće isprljati lepe letnje bele pantalone, niti će vam se šampon prosuti po svim stvarima.
Mnogi su navikli da svoju odeću ili samo nabacaju u kofer, ili da je uredno ispresavijaju. I u jednom i u drugom slučaju, dok stignete tamo kud ste krenuli, odeća će biti izgužvana i/ili naborana. Kako biste to izbegle, umesto savijanja odeću urolajte. Na primer, ako imate majicu dugih rukava, ispružite je na ravnu podlogu, poravnajte rukom, prebacite rukave jedan preko drugog, savijte majicu uzdužno napola, i zatim urolajte s jednog na drugi kraj i tako urolanu stavite u kofer ili putnu torbu. Imate nekoliko takvih majica? Naslažite ih jednu na drugu, prebacite rukave jedne preko drugih, i tako ih urolajte. Videćete da je izgužvanost odeće kad stignete na svoju destinaciju znatno smanjena. Naravno, i tada je preporučljivo da odeću raspakujete čim stignete, definitivno će biti izgužvana ako vam nedelju dana bude u koferu.
Ima onih koji obožavaju velike kofere, ali veliki ne znači uvek i bolji. Jeste da je dobro da u koferu ili torbi bude i nešto mesta za suvenire koje ćete nabaviti, ali tog mesta ne treba da bude mnogo. Naime, uz previše praznog prostora u koferu dok putujete, stvari će vam se tumbati i, kad otvorite kofer, zateći ćete potpuni haos.
Konačna provera: podignite spakovanu torbu ili kofer. Ako ih teškom mukom podižete, a ne selite se negde na pola godine, ponele ste previše.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

koferiodmorpakovanjeputovanježene
Komentari (0)
Dodaj komentar