Za udobno ušuškavanje na kauču

Poznato je da je za dobar san neophodno da krevet bude udoban. Uz to, pomaže i ako se u svom krevetu osećate ušuškano i sigurno, tako da vas sve prosto mami na opuštanje i na uživanje u trenucima opuštenosti. Međutim, krevet nije jedino mesto gde možete biti opušteni i ušuškani, niti su opuštenost i ušuškanost nužno povezani sa spavanjem. Kada vam je potrebno da se samo malo relaksirate, a ne želite još da spavate, tu je vaš verni kauč. Evo kako da od kauča napravite oazu za ušuškanu uživanciju.

Jastučići su obavezni; barem dva komada, da biste mogli da „utonete“ u njih kad se opružite na kauču. Predlažemo da budu u nekoj umirujućoj boji, kao što je krem. Materijal neka bude mekan i nežan, prijatan na dodir.

Dobar dodatak je ćebe, i to što je mekše moguće (kašmir je idealan). Ćebe treba da bude dovoljno veliko da po potrebi zajedno s dragim možete da se ušuškate ispod njega i ušukavanje na kauču treba da mu bude jedina namena. U tu svrhu, kada ga ne koristite, držite ga uredno sklopljenog na naslonu kauča.

Nabavite, ako je već nemate, srednje veliku pletenu korpu koju ćete držati pored kauča. Korpa izgleda prijatno i starinski (možda kao nešto iz kuće vaše bake ili kao nešto što biste mogli da zamislite u bakinoj kući iz bajke), a u njoj možete držati neophodne sitnice za opuštanje (par toplih čarapa „za po kući“, flaširanu vodu da ne morate da ustajete ako ožednite, knjigu ili časopis).

Bitno je i osvetljenje u prostoriji s kaučem za opuštanje. Možete ugraditi prekidač kojim ćete regulisati jačinu osvetljenja ili izbegavati plafonsko svetlo i umesto njega koristiti visoku lampu koja će svetlost usmeravati nagore – to će stvoriti opuštajuću atmosferu.

Kad ste se za sve to pobrinuli, preostaje vam samo da na kauč dovučete i svog dragog, opustite se ispod kašmirskog ćebenceta i uživate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar