Zabava, a vi ste bez pratioca

Na zabavama obično bude veći ili manji broj ljudi, niste same na njima – a opet, nije nemoguće da se osećate neprijatno ako ste na zabavu došle same, naročito ako poznajete tek mali broj zvanica, ili ne poznajete nikog sem domaćina. Ipak, ni takve događaje nije teško "preživeti".
Kad stignete, pozdravite se sa domaćinima – to je u svakom slučaju pristojno uraditi – a zatim ih zamolite da vas upoznaju s prisutnima, ili sa nekima od njih. Tako će neko drugi započeti razgovor, na vama je da u njemu učestvujete. Ukoliko domaćini nemaju vremena da vas upoznaju sa bilo kim, i još uvek ima nekog posla u kuhinji, spremanja nečega, možete ponuditi da pomognete, to će vas uposliti na neko vreme, i u toku tog vremena ćete se dovoljno opustiti da vam kasnije bude lakše da pričate sa zvanicama. Možda pomaže još neko, onda već imate sa kim da pričate.
Ukoliko ništa od navedenog ne može da se sprovede, ostaje vam da uzmete piće (jedno, ne deset!). Piće će vas u nekoj meri uposliti dok posmatrate ljude oko sebe i razmišljate kojoj grupici da se priključite i pokušate razgovor sa njima; pored toga, verovatno je da će se pored stola sa pićima zateći još neko, pa možete pokušati razgovor sa tom osobom, recimo, pitati je šta bi vam preporučila. Nema veze ni ako nema ideju šta da vam preporuči, glavno je početi razgovor, posle nekako ide.
Još jedno zgodno mesto za započinjanje razgovora je ono gde su slatkiši. Ljudi koji su u blizini slatkiša i uživaju u njima obično su opušteni (osim ako naletite na one koji su natrpali pun tanjir i kukaju kako im nikako ne uspeva da smršaju, verovatno zbog genetike) i vole uživanja, pa je sa njima lako početi razgovor, a imate i zgodnu temu za početak, koji od slatkiša im se do sada najviše dopao.
Ne zaboravite: teško da ste jedina osoba koja je na tu zabavu stigla sama. Ima i drugih, i oni se verovatno osećaju nelagodno kao i vi, i bili bi zahvalni da se nađe neko prijateljski nastrojen sa kime bi proćaskali. Osmeh na lice, pogledajte oko sebe ko vam se čini interesantan – i lepo se provedite!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

usameljenostzabavezena
Komentari (0)
Dodaj komentar