Zabava kad ste same

Kada čitate ženske časopise i magazine ili gledate različite emisije na televiziji, stičete utisak da moderna žena, naročito ako je mlada, mora da izlazi s društvom i da se zabavlja. Česti izlasci s društvom – to je odlika „žene u trendu“. Naravno, ako vama prija da često izlazite s društvom i imate vremena i novca za to, nema nikakvog razloga da to i ne radite.

Međutim, šta u trenucima kada su svi vaši prijatelji zauzeti – situacija koja je većini i previše dobro poznata? Da li u takvoj situaciji treba da se ucrvljate od dosade kod kuće? Ne. Ne morate ostati kod kuće čak i kad nemate s kim da izađete, a i ako ostanete kod kuće, nema razloga da se dosađujete. Evo nekih predloga šta biste mogle da uradite (ne brinite, među njima nisu predlozi kao „kad ste već kod kuće, operite ekstra turu veša, još jednom uglancajte pločice (da mama bude ponosna na vas), peglajte i što treba i što ne treba…“).

Ako vam se izlazi iz kuće, evo mogućeg programa za uživanje (upotrebite one delove koje želite i koje sebi možete da priuštite): odlazak u spa centar ili bar na turu ulepšavanja kod kozmetičarke ili frizera, razgledanje izloga, šetnja, odlazak u knjižaru, čaj u kafiću dok prelistavate knjige koje ste kupile.

Kod kuće možete uzeti neku zanimljivu večeru, recimo, samo sir i vino. Ako izbegavate alkohol, možete kombinovati kozji sir i maslinke (i jedno i drugo je veoma zdravo), a na kraju se zasladiti grožđem (ova mediteranska kombinacija odlično ide, plus će vas i prijatno podsetiti na more). Prijaće vam i duga kupka – sad imate vremena da ceo sat uživate u toploj kupki (možda nije najzdravije po vašu kožu, ali „rastopićete“ se od uživanja) i da stavite to pakovanje (koje vam mesecima stoji u ormariću) na kosu.

Ako želite, možete se malo baviti i sređivanjem stana – ali onim zabavnijim, kreativnijim stvarima. Recimo, nabavite neke „sitnice koje život znače“, kao što su lepi jastučići, prekrivači ili vaze, a onda uživajte u novom izgledu svog stana. Još jedna stvar za sređivanje – možete konačno da poređate fotografije s proslava i/ili letovanja u foto-albume ili ramove za slike; sad imate vremena da natenane pogledate svaku sliku, a ne samo da je automatski ćušnete u album. Nema veze sa spremanjem, ali može da dođe posle njega: iznajmite onaj „odvratni“ srceparajući film koji ste se stidele da tražite a kamoli gledate s prijateljima.

Za kraj, još jedan predlog kako da se posvetite sebi kad ste same: otvorite blog (dnevnik koji se piše preko Interneta). Tamo možete izložiti svoja razmišljanja o čemu god želite i zatim čitati reakcije drugih na svoja razmišljanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar