Zadiviti šefa u najkraćem roku

Konačno, konačno ste našle posao ili prešle na nov posao. Tek, u novoj ste firmi, čini vam se da je firma dobra, i želite dobro da se pokažete, pa i više od toga – želite da impresionirate šefa. Ambiciozne ste i ne želite samo da se zavučete u ćošak i "odradite svoje" – želite da se pokažete i da napredujete. Zadiviti šefa čini vam se kao dobar korak napred; pokazati da ste prava "tigrica" (makar u duši – nije obavezno da trenirate borilačke veštine). Dakle, kako to postići u što je moguće kraćem roku?
Za početak, veoma je bitno da budete tačni. Nije smak sveta ako vam se desi da zakasnite, ali to nipošto ne sme da vam bude praksa. Ukoliko ste tačne i precizne, to je znak da svoj posao shvatate ozbiljno (i obrnuto – ukoliko kasnite, šef će automatski pomisliti da ste neodgovorni i da neozbiljno pristupate poslu).
Sledeća bitna stvar je dobar nastup. Ukoliko vodite računa o svom izgledu, delujete vedro i puni ste pozitivne energije, šef će o vama misliti kao o osobi na koju može da se osloni kad dođu teški trenuci. Danas je teško naći pouzdane saradnike – budite jedan od njih!
Olakšajte svom šefu život! Da ne bude zabune, mislimo isključivo u poslovnom smislu, a ne da mu nosite stvari na hemijsko čišćenje ili nešto slično. Drugim rečima, nemojte svaki čas tražiti pomoć niti mu stvarati više posla nego što je potrebno. Vaš zadatak je da rasteretite šefa – zato ste i primljeni na to mesto.
Poslednja, mada ne i najmanje bitna stvar: pokažite inspiraciju. Potrudite se da uvek ponudite malo (zaista mislimo malo, ne da se "ubijete" od posla niti da radite od jutra do prekosutra) više, kako rada, tako i volje i ideja. Na taj način pokazujete da zaista volite svoj posao, kao i da ste dovitljivi i sposobni.
Sledite ova četiri pravila i pokazaćete da ste ozbiljna, pouzdana i dovitljiva osoba na koju se vaš šef uvek može osloniti – a to impresionira i najtvrdokornije. Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar